Moguće ukidanje sedam Mercedesovih modela

0
28

Mercedes je godinama proširivao ponudu novih modela, ali bi sada moglo da dođe do skraćivanja kataloga. To se može zaključiti iz nedavne izjave Nikolasa Spiksa, šefa ove marke za tržište Sjedinjenih Američkih Država.

Spiks je na sastanku sa dilerima krajem juna rekao da bi najmanje sedam modela moglo biti izbačeno iz ponude u ovoj zemlji. On nije precizirao o kojim je modelima reč, ali izvori Auto njuza (Auto News) pominju kupe i kabrioletske verzije C, E i S klase.

Ovo ne bi bilo preveliko iznenađenje, jer je poznato da je prodaja sportskih automobila sa dvoja vrata godinama u opadanju, pošto se kupci sve više okreću praktičnijim SUV modelima. SLK je već ukinut, a sada je nagoveštena mogućnost da ista sudbina zadesi kupe i kabriolete iz S klase. Njihovu poziciju na tržištu u značajnoj meri je popunila SL klasa, kojoj uskoro sledi redizajn.

Kada je reč o C i E modelima sa dvoja vrata, italijanski automobilski mediji prenose da će Mercedes predstaviti novu CLE seriju koja bi obuhvatala kupe, kabriolet i sportski karavan umesto dva pomenuta modela.

Nemačka štampa ranije je izvestila da postoji mogućnost da ni modeli CLS i Mercedes-AMG GT Coupe sa četvoro vrata ne dobiju naslednike kada dođu do kraja proizvodnog veka i da ih zameni nova EQS limuzina sa električnim pogonom, koja će biti predstavljena kasnije ove godine.

Mercedesova matična kompanija Daimler trenutno razmatra opcije za smanjenje troškova kako bi mogla lakše da finansira razvoj elektrifikacije i tehnologije autonomne vožnje, kao i da bi prevazišla ekonomske posledice pandemije korona virusa. Daimlerova prodaja u drugom kvartalu 2020. godine opala je za 34% u odnosu na isti period prošle godine, što je rezultovalo gubitkom od oko 1,9 milijardi EUR.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here