Aston Martin Callum Vanquish 25

0
138
NAS SPONZOR

Kompanija Callum Automotive, čiji je osnivač bivši glavni dizajner u Jaguaru Ian Kalum, predstavila je Vanquish 25, modernizovanu verziju Aston Martonovog top modela iz 2001. godine. Ovo je prvi iz serije R-Reforged, odnosno prerađenih i unapređenih modela koje će prodavati ova kompanija.

Vanquish 25 se ne udaljava mnogo od originalnog automobila i izvršene su umerene izmene u pogledu boja i trima. Kupci mogu da biraju boju karoserije, ali je boja kože u kabini ograničena na osam varijanti. Ergonomske izmene obuhvataju suptilno spuštanje vozačave pozicije i tanji obruč upravljača.

Karoserija je dobila nove branike od ugljeničnih vlakana, unikatne felne od 20 inča sa Michelin Pilot Sport 4 S pneumaticima i modernizovanim prednjim i zadnjim svetlosnim grupama. Hromirani elementi iz fabričkog trima dobili su karbonske zamene, a izmenjena je i završna obrada krova i zadnjeg dela vozila.

Callum Automotive je modernizovao ogibljenje, podebljao stabilizacione šipke, spustio vozilo za 10mm i ugradio nove Bilstein amortizere. Kolotrazi su širi za 60mm.

Vanquish 25 je dobio dodatnih 60KS iz 5,9 litarskog V12 motora, pa sada raspolaže sa 590KS zahvaljujuii izmenama na usisnoj grani i izduvnom sistemu. Kupci mogu da biraju da li žele da zadrže poluautomatski menjač sa jednim kvačilom ili da dobiju šestostepenu manuelnu ili automatsku transmisiju.

Početna cena Vanquisha iz ekskluzivne serije od samo 25 primeraka je 550.000 funti, uključujući automobil koji se daje na preradu. Proizvodnja počinje u septembru.

Prethodni tekstRenault Zoe najprodavanije električno vozilo u Evropi
Sledeći tekstMercedes-AMG GT Black Series

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here