Nissan najavio električni model Ariya

0
42

Nissan je najavio premijeru svog drugog električnog modela za Evropu. Reč je o SUV-u koji je dobio ime Ariya. Objavljeni video ne otkriva sve detalje o modelu, ali je jasno da je Ariya zadržala karakteristike dizajna koncepta iz 2019. godine.

Ranije ove godine objavljene su skice patenta koje prikazuju koliko se opšti oblik vozila razlikuje od koncepta iz Tokija. Porodični SUV dužine  4,6 metara zadržava opšte proporcije i oblik, ali je promenjeno nekoliko detalja, poput branika, LED svetala, usisnika, položaja za punjač, krovnog spojlera i retrovizora.

Zadnji prozor je smanjen i dodat je brisač, a čini se i da je uklonjen osvetljeni Nissanov logo. LED traka preko čitavog zadnjeg kraja je zadržana. Oblik branika takođe je izmenjen za serijsku verziju.

Nisu objavljeni snimci enterijera, ali se može pretpostaviti da će automobil dobiti najnoviju generaciju Nissanovog miultimedijalnog sistema.

Ariya će koristiti novu modulernu arhitekturu alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi za elektirčna vozila, koja omogućava veću fleksibilnost u pogledu motora i baterije. Nissan je najavio pogon na svim točkovima sa dva električna agregata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here