2021 Lexus LS

0
36

Lexus je predstavio revidiranu luksuznu limuzinu LS da bi ostao konkurentan sa približavanjem premijere nove Mercedeosve S klase. Automobil je dobio manje izmene eksterija, novu tehnologiju u kabini i osvežavanje pogonskih jedinica i ogibljenja.

LS je dobio novu nijansu srebrene boje i restilizovana prednja adaptivna svetla. Delimično je preoblikovan prednji branik i dobio je vertikalni karakter u uglovima. Prepoznatljiva prednja rešetka u sebi sadrži senzore.

Za sada su objavljene slike verzija LS 500 u F Sport specifikaciji i LS 500h, a obe imaju osvežene grafike zadnjih svetala i piano crni trim umesto prethodnog trima sa hromom. Dodata su i dva nova dizajna felni, uključujući set od 20 inča za F Sport.

Enterijer je uglavnom zadržan u neizmenjenom obliku, ali je dodat ekran visoke rezolucije za digitalni retrovizor i crna završna obrada za kontrole na upravljaču i centralnoj konzoli. Konzoli su dodati tasteri sa prečicama za ekran multimedije radi direktnog pristupa funkcijama grejanja sedišta. Nov je i sam ekran osetljiv na dodir, a softver je komplementiran integracijom Android Auto i Apple CarPlay tehnologija.

Adaptivno ogibljenje je optimizovano za još udobniju vožnju, a posebno su revidirane stabilizacione šipke i nosači motora. Nova je i završna obrada presvlaka za sedišta, sa još dubljim tačkama za šavove. Sedišta su mekša nego do sada i bolje upijaju vibracije.

Lexus je saopštio da konvencionalni LS 500 ima bolji momenat u nižim obrtajima i brži menjač, a hibridni sistem iz LS 500h se češče aktivira radi boljeg ubrzavanja. Oba modela koriste aktivnu kontrolu buke u kabini i sistem regulacije zvuka motora.

Među novim sistemima koji pomažu vozaču su asistencija za parkiranje koja automatski kontroliše upravljanje, ubrzanje, kočnice i menjač. Kada se vozilo pokrene, tehnologija Lexus Teammate koristi kamere i ultrazvučne senzore da bi pomogla da se autombil zadrži u sredini saobraćajne trake, da je po potrebi promeni, da se drži bezbedno rastojanje, a pruža pomoć i pri preticanju. Najavljeno je da če Teammate vremenom dobijati softverska unapređenja i poboljšanja funkcionalnosti.

Prodaja novog Lexusa LS u Japanu počinje krajem 2020, a u svetu sledeće godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here