Mercedes S klasa – špijunski snimci

0
172
NAS SPONZOR

Nova Mercedesova S klasa biće predstavljena kasnije ove godine, a sada možemo da vidimo špijunske snimke testnog modela sa kamuflažom na prednjem i zadnjem kraju. Sedma generacija ovog modela ima evolutivni redizajn sa linijama koje su slične aktuelnom modelu.

Radikalnije izmene uslediće u unutrašnjosti koja će biti minimalističkog izgleda i sa akcentom na tehnologiji. Nova S klasa će biti prvi Mercedesov model sa drugom generacijom MBUX multimedijalnog sistema, a kabina će biti opremljena sa pet ekrana i senzorima koji detektuju komande zadate pokretima.

Nova generacija S klase biće opremljena najnovijom serijom Mercedesovih pogonskih jedinica i asistencijama koje pomažu vozaču. Udobnost i tehnološka opremljenost biće podignuti na viši nivo, a cilj je da to bude iznad BMW Serije 7 i Audija A8.

Mercedes je najavio da će nova S klasa moći prvi put da se dobije u dve različite varijante karoserije. Standardna limuzina biće opremljena plag-in hibridnim pogonskim jedinicama, a potpuno električna verzija biće aerodinamički optimizovana i biće top model nove podmarke za elektirčna vozila EQ.

EQS će imati autonomiju od preko 500km prema novom WLTP testnom ciklusu, a u prodaji se očekuje 2022. godine. Plag-in hibridne varijante moći će se da kreću i korištenjem samo električne energije do 100km, a imaće i novi 4Matic pogon na svim točkovoma sa varijabilnim odnosom raspodele snage između prednje i zadnje osovine.

Standradna S klasa i EQS će deliti aktivno ogibljenje, odnosno evoluciju sadašnjeg AirMatic+ sistema, koji se kombinuje sa električnom arhitekturom i kamerom koja skenira put ispred vozila i podešava opruge i amortizere na svakom točku.

 

Prethodni tekstNove boje i grafike za Ford GT
Sledeći tekstNissan najavio električni model Ariya

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here