Fiat Dino Coupe Concept za 2012

0
1984
12fiat_coupe_concept_0.jpg

Ono što vidite na slikama ovde se zove Fiat Dino Coupe Concept i od strane nekih stručnjaka se predviđa da može biti proizvoden početkom 2012.

Zašto se zove Dino? Nemamo pojma, jer ako bliže pogledate ovaj koncept, to je pravi korak napred u dizajnu za Fiat i istorijski podsetnik na neprevaziđeni model Ferrari-ja u isto vreme. Dizajner Peter Norris je naglasio da je sve drugo prestao da radi, da bi Fiat Dino Coupe učinio što atraktivnijim predlogom. Na osnovu klasičnog motora napred, zadnjieg pogona, podešavanja vešanja i veoma interesantno oblikovanog dizajna karoserije, ovo sve čini novi Coupe zanimljivim.

12fiat_coupe_concept_1.jpg

Tehnički govoreći, ništa se još ne zna i ništa od podataka nije na raspolaganju, ne zna se čak ni koji tip motora će biti ugrađen. To je razlog zašto moramo da cenimo način na koji je projektovan Dino, uz opšti izgled koji je izuzetno jednostavan, jer originalni crteži pokazuju da ideja upravo dolazi sa ovim novim sportskim automobilom sa dvoja vrata iz popularnog italijanskog brenda.

12fiat_coupe_concept_2.jpg

Očekivanja britanskog dizajnera su rasla i njegov koncept je postao Pininfarina Fiat Dino Coupe. Zvanično označen kao luksuzni Coupe, naziv modela za 2012 godinu bi verovatno bolje pristajao budućem novom modelu Maserati-ja. Posle svega, niske linije krova i agresivni dizajn sve uklapaju u lepotu novog automobila uz lepa tanka LED zadnja svetla koja smo jednom videli na modelu 3200 GT.

12fiat_coupe_concept_3.jpg

 

Mnogo italijanskog iz prošlosti se može videti na ovom Fiat Dino Coupe-u, ali kada je u pitanju zadnji deo, ne možete da ne pomislite da vam je već poznat,jer malo više liči na model Aston Martin One-77.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here