Hyundai proslavio prodaju 5-milionitog vozila u Evropi od 1977

0
1096
11hyundai_dealer_0.jpg

Čini se da je Južnokoreancima iz kompanije Hyundai bilo potrebno 34 godine da dostignu pet miliona prodatih automobila u Evropi.

Nemačko tržište se pokazalo kao najprofitabilnije za Hyundai zato što su prodali 714.260 vozila od 1977 godine, kada je jedan britanski kupac naručio prvi Hyundai automobil koji se prodao u Evropi i to model Pony. Model koji je peto-milioniti proizvedeni Hyundai je I30, model koji je ušao na tržište 2007 godine sa prodatih više od 320.000 komada na putevima Evrope u ovom trenutku. Prema rečima Allan Rushforth-a, višeg potpredsednika Hyundai Motor Europe, ovo je svakako veliko dostignuće za kompaniju, ali priča nije još gotova. Hyundai planira da proširi svoje oblasti delovanja, ali u isto vreme i da  poveća kvalitet vozila u cilju dobijanja 3% udela na tržištima u Evropi do kraja 2011. Službeno saopštenje za štampu koje izdaje Hyundai predstavlja u velikoj meri detalje 34-godišnje istorije ovih automobila u Evropi.

78hyundai_pony_2.jpg

Kao što smo gore pomenuli, putovanje je započelo 1977 godine, kada je prvi Hyundai Pony bio dostavljen britanskom kupcu. Oko 19 godina kasnije, tačnije 1996, kompanija je bila u mogućnosti da objavi svoj prvi milioniti prodati automobil, a pet godina kasnije u 2001 ukupno je prodato već dva miliona vozila. Još jedan važan događaj za ovu kompaniju se desio 2000 godine kada su uspostavili ogranak pod imenom Hyundai Motor Europe GmbH.

08hyundai_i30_3.jpg

Četiri godine kasnije, Hyundai je proslavio otvaranje R & D dizajnerskog centra u mestu Russelsheim u Nemačkoj, što je važna strateška tačka za buduće modele u svom proizvodnom programu. Hyundai I30 bio je prvi model koji je projektovan i proizveden u Evropi. Uz ulaganje od oko jedne milijarde evra, Hyundai je otvorio svoju prvu evropsku fabriku u mestu Nošovice u Češkoj. Fabrika koja ima godišnji kapacitet od 200.000 komada, uglavnom je fokusirana na proizvodnju modela I30.

11hyundai_factory_1.jpg

 

Istina je da je Hyundai-u bilo potrebno ne manje od 19 godina da dostigne svoj prvi milion prodatih vozila na tržištima u Evropi, ali onda su stvari počele brže da se dešavaju, tako da se prodaja u 2005 godini popela na tri miliona vozila. Nakon samo tri godine su mogli da proslave četvrti milion prodatih automobila sa novim modelima kao što su Hyundai I10 i I20. Tržišno učešće od 2,6% je postignuto u 2010, zahvaljujući uvođenju modela Hyundai IX20 i IX35.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here