Volkswagen odustao od fabrike u Turskoj

0
150
NAS SPONZOR

Volkswagen je saopštio da odustaje od plana izgradнјe nove febrike u Turskoj zbog pada potražnje za novim automobilima tokom pandemije korona virusa.

U pozadini ove odluke je pandemija korona virusa koja je imala uticaj na tržište automobila i situacija je sada drugačija od one pre korone“, izjaviо je portparol Volkswagena Kristof Ludvig.

Turski zvaničnici rekli su da je Volkswagen suspendovao plan o novoj fabrici zbog neizvesnosti koju je stvorila pandemija i da će ponovo razmotriti ovo pitanje kada situacija bude dovedena pod kontrolu.

Nemački gigant planirao je da otvori novu fabriku u Manisi, na zapadnoj obali Turske. Postrojenje vredno 1,3 milijardi evra trebalo je da služi za sklapanje modela Passat i Škoda Superb od 2022. godine. Projektovani kapacitet bio je 300.000 automobila godišnje.

Škoda je ranije zatražila od uprave Volkswagen grupe da omogući proizvodnju automobila češke marke u drugim fabrikama ove grupacije. Škoda je suočena sa nedostatkom proizvodnih kapaciteta zbog velike potražnje za njenim SUV modelima.

Gradnji Volkswagenove fabrike u Turskoj ranije su se protivili i sindikati u Nemačkoj.

 

Prethodni tekst2021 Bentley Bentayga
Sledeći tekstRestilizacija Audija Q5

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here