2021 Bentley Bentayga

0
43

Bentley je predstavio temeljno redizajnirani SUV Bentayga, svoj najprodavaniji model, čime je ovaj automobil usklađen sa modelima Continental GT i Flying Spur.

Izmenjeni su svi paneli na prednjem kraju Bentayge i dodata su dvostruka LED Matrix svetla čija je pozicija povišena za 30mm. Novi prednji branik ističe sportski karakter, a preoblikovani su i bočni usisnici i pragovi.

Izmene na zadnjem kraju su još dramatičnije i u skladu su sa aktuelnim dizajnerskim stilom ove marke. Zadnji kraj je vizuelno proširen i preoblikovan, a registarska tablica je premeštena na branik. Zadnje svetlosne grupe su potpuno nove i imaju ovalni oblik, kao na Continentalu GT. Povećan je obim završetaka izduvnih cevi i dodat je novi zadnji spojler.

U ponudi su i nove felne prečnika 22 inča, dve nove boje za karoseriju i Blackline paket za eksterijer kojim se menjaju hromirani elementi površinama sjajne crne boje.

U kabini se novosti svode uglavnom na novu tehnologiju, a fizički je promenjena jedino obrada na vratima. Centralna konzola sada je dobila ekran za multimediju dijagonale 10,9 inča. Sistem koristi novi softver i sada obuhvata tehnologiju Apple CarPlay, od ranije i Android Auto. Instrument tabla je potpuno digitalizovana, a putnici na zadnjim sedištima su dobili tablet sa daljinskom vezom za kontrolisanje raznih funkcija sedišta. Portovi za povezivanje uređaja prešli su na standard USB-C, integrisana je SIM kartica i dodata funkcija bežičnog punjenja telefona.

I dalje postoje tri konfiguracije za enterijer, pa Bentayga može biti četvorosed, petosed ili sedmosed, sa parom sklopivih sedišta u prljažniku. U četvorosedu ima više mesta za kolena nego do sada, a sedišta mogu da se razvuku za dodatnih 100mm. Redizajniran je i zadnji red sedišta u specifikaciji petoseda, pa i tu za putnike sada ima nešto više prostora.

Jedini ponuđeni motor u početku će biti četvorolitarski V8 benzinac od 550KS. Automobil ubrzava od 0-100km/h za 4,5 sekundi, a maksimalna brzina je 288km/h. Snaga se prenosi na sve točkove osmostepenim automatskim menjačem.

Na šasiji je jedino promenjen zadnji kolotrag, koji je povećan za 20mm. Bentley je saopštio da se ova izmena bolje uklapa u redizajn zadnjeg kraja i da poboljšava upravljivost. Automobil raspolaže sa osam režima vožnje ukoliko kupci odaberu opcioni All-Terrain paket.

Bentley je najavio i premijeru restilizovane verzije Speed sa šestolitarskim W12 motorom, a u pripremi je i plag-in hibridna varijanta. Dizela nema u ponudi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here