Restilizacija Audija Q5

0
172
NAS SPONZOR

Audi je predstavio resitlizovani Q5 koji je, pored dizajnerskih izmena, dobio i tehnološka poboljšanja. Prodaja počinje u julu, a prve isporuke uslediće u septembru.

Stilske izmene obuhvataju nova LED prednja svetla, užu masku hladnjaka i preoblikovani prednji branik sa većim usisnicima. Audi je dodao pragove novog profila, a na zadnejm kraju je redizajnirani difuzor sa novim OLED svetlima. Različiti trimovi donose i specifičnosti u pogledu izgleda prednje maske i zadnjeg difuzora. Dodate su i nove varijante zelene i plave boje karoserije.

Izmene u kabini su suptilne i jedina upadljiva razlika je veći ekran multimedijalnog sistema, koji je povećan sa 8,3 na 10, 1 inča. Prethodni rotacioni kontroler zamenjen je prostorom za odlaganje predmeta.

Kupci i nadalje mogu da odaberu digitalnu instrument tablu dijagonale 12,3 inča i obliku analognih instrumenata, ambijentalno osvetljenje i head-up prikazivanje podataka na vetrobranu. Audi je saopštio da je kompjuterski sistem deset puta snažniji od dosadašnjeg.

Tri nivoa opreme su Sport, S line i Vorsprung. Q5 u standardnom paketu dolazi sa felnama od 18 inča, grejanjem prednjih sportskih sedišta, multifunkcionalnim upravljačem i trozonskim klima uređajem. Kupci dobijaju i tempomat, beskontaktni ključ i parking senzore. S line donosi felne od 19 inča, matriks LED svetla, sportsko ogibjenje, agresivniji aero paket i zadnji spojler. Sedišta su presvučena alkantarom, upravljač je sportskog dizajna, a papučice su od aluminijuma.

Najviši paket opreme podrazumeva felne od 21 inča, dinamičke indikatore, adaptivno vazdušno ogibljenje, zatamnjena stakla i crni trim karoserije. U obilju tehnologije ističe se kamera koja pokriva pun krug oko vozila.

Početni Q5 40 TDI koristi unapređenu verziju turbo dvolitarskog dizelskog motora sa četiri cilindra koji sada proizvodi 203KS i 400Nm. Automobil ubrzava od 0-100km/h za 7,6 skeundi i dostiže maksimalnih 220km/h. Dodatnih 11KS dobijeno je ugradnjom blagog hibridnog sistema sa starterom-generatorom. Motor je olakšan za 22,5kg većim korištenjem aluminijuma. Deklarisana potrošnja je 5,5l/100km, a emisija CO2 je 139g/km.

Sledeći je Q5 45 TFSI sa turbo dvolitarskim benzinskim motorom od 265KS i 370Nm. Ova varijanta ubrzava od 0-100km/h za 6,4 sekunde, a maksimalna brzina je 235km/h. Treća pogonska opcija biće prerađeni hibridni plag-in koji se sastoji od benzinskog motora zapremine dva litra i električnog agregata. Audi je za sada potvrdio da će ovaj pogon moći da se dobije u dve specifikacije kada je reč o maksimalnoj snazi. Stari pogon je isporučivao 300KS i 365KS, pa se i ovde mogu očekivati manja poboljšanja.

Audi će ponuditi i unapređeni SQ5 model visokih performansi sa revidiranom verzijom trolitarskog turbo V6 dizelskog motora sa snažnijim blagim hibridnim sistemom koji funkcioniše pod naponom od 48V. Zvanične performanse još nisu potvrđene.

 

Prethodni tekstVolkswagen odustao od fabrike u Turskoj
Sledeći tekstVolkswagen predstavio osveženi Tiguan

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here