Otkazan Sajam automobila u Ženevi 2021

0
279
NAS SPONZOR

Sajam automobila u Ženevi neće biti održan ni 2021. godine zbog teškoća koje je izazvala pandemija virusa korona i zbog slabog odziva svetskih proizvođača.

Organizatori su nakon otkazivanja ovogodišnjeg sajma zatražili zajam od švajcarske vlade da bi pokrili gubitke koji se procenjuju na 11 miliona švajcarskih franaka.

Vlada je početkom juna odobrila organizatorima zajam od 16,8 miliona franaka, ali ga je Upravni odbor sajma odbio jer bi ulsovi otplate dodatno opteretili finansije ovog događaja.

Isplata prvog miliona franaka bila je određena za jun 2021. godine, a u ostalim uslovima navedeno je da sajam mora biti održan sledeće godine. To je postalo malo verovatno zbog nespremnosti svetskih proizvođača da učestvuju, pokazala je anketa koju su obavili organizatori.

Istraživanje je otkrilo da mnogi proizvođači podržavaju ideju da se sajam održi 2022. godine jer bi time dobili više vremena za oporavak od gubitaka koje su pretrpeli tokom pandemije.

Osnivački odbor Sajma automobila u Ženevi glasanjem je odlučio da ovaj događaj bude prodat kompaniji Palexpo SA, koja reguliše održavanje ovog godišnjeg skupa. Prodajom bi sva prava bila prenesena na Palexpo SA uz nadu da bi time sajam bio spasen od potpunog propadanja.

Sajam automobila u Ženevi i dalje je najveći javni događaj u Švajcarskoj, a domaćoj ekonomiji odnosi godišnji prihod od oko 200 miliona franaka.

Prethodni tekstNapravljen poslednji Bentley Mulsanne
Sledeći tekstBBR paket za Mazdu MX-5

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here