Napravljen poslednji Bentley Mulsanne

0
78

Bentley je sklopio posledni primerak modela Mulsanne, a Flying Spure preuzima poziciju najekskluzivnijeg modela ove marke.

Nije objavljeno mnogo detalja o poslednjem primerku. Bentley u saopštenju navodi da “njegov budući dom ostaje dobro čuvana tajna”, pa ne bi bilo iznenađenje da automobil bude zadržan u kolekciji samog proizvođača.

Pretposlednji Mulsanne je bio iz serije 6.75 Edition i imao je dvobojnu karoseriju. Za njega se zna da je namenjen kupcu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Moderni Mulsanne je imao premijeru na izložbi ekskluzivih automobila u Pebl Biču 2009. godine, a prodaja je pokrenuta naredne godine. Od tada je kupcima isporučeno 7.300 primeraka. Pored regularnog modela postojala je i Mulliner Driving Specification verzija iz 2012. godine. Varijanta orijentisana na visoke performanse Speed predstavljena je 2015. godine sa 6,75 litarskim V8 motorom od 540KS i 1100Nm.

Restilizacija je izvršena 2016. godine, a tada je dodata i varijanta sa produženim međuosovinskim razmakom, sa još više prostora na zadnjim sedištima. Završetak proizvodnje obeležen je pomenutom 6.75 Edition izdanjem iz 2020. godine sa dodatnim hromiranim trimom i još nekim stilskim elementima Sa gašenjem modela Mulsanne u istoriju odlazi i Bentlijev 6,75 litarski V8 motor koji se proizvodio od 1959. godine. Originalna verzija imala je samo 180KS, a poslednja je stigla do 540KS.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here