Početna Vesti Opšte Vesti Tržište: Oporavak prodaje u Francuskoj

Tržište: Oporavak prodaje u Francuskoj

0
38

Francuska automobilska industrijska grupa La Plateforme Automobile očekuje da će prodaja automobila u junu dostiči normalni nivo nakon snažnih naznaka da vladini podsticaji pomažu da se sektor izvuče iz dubokog pada.

Podaci ove grupacije pokazuju da je tempo registrovanja novih automobila blizu nivoa iz juna 2019. godine. Direktor grupacije Mark Morturo rekao je da su poslednji dani meseca veoma važni, ali da postoje jasne naznake ponovnog porektanja tržišta.

Proizvodnja automobila u Francuskoj trenutno je na nivou od 60% nivoa pre krize, dok je krajem prošlog meseca bila na nivou od 40%.

Evropska automobilska industrija doživela je veliki pad tokom pandemije korona virusa, a prodaja je opala za rekordnih 25% na godišnjem nivou. Prodajni rezultat u ovom trenutku je najmanji od 2013. godine.

Na mesečnom nivou, čini se da je najgore prošlo. Broj registracija novih automobila u Evropi u maju umanjena je za 57%, dok je u aprilu pad iznosio 78%. U Francuskoj je prodaja u maju bila umanjena za 50%, a u aprilu za ogromnih 89%.

Proizvođači automobila, uključujući Renault, PSA i Volkswagen pripremaju se za objavljivane poslovnih rezultata u drugom kvartalu, za koje se očekuje da će ponovo biti veoma loši. Francuska, Nemačka i Španija usvojile su pakete pomoći za automobilsku industriju, a britansko udruženje proizvođača takođe je zatražilo podršku.

NO COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here