Početna Vesti Auto Noviteti Lamborghini najavio SCV12

Lamborghini najavio SCV12

0
132

Lamborghini je objavio promotivne snimke budućeg hipermodela SCV12, automobila sa najsnažnijim atmosferskim V12 motorom u istoriji ove marke. Reč je o modelu iz ograničene serije koji je namenjen isključivo vožnji na stazama.

Zvanična premijera najavljena je za ovo leto, a za sada nisu objavljeni tehnički podaci. Prikazan je samo kamuflirani prototip.

SCV12 nije trkački automobil, ali ima generiše veću vertikalnu silu koja pritiska vozilo i ima efikasniju aerodinamiku od GT3 modela. Dugački prednji poklopac ima dvostruke usisnike vazduha, a centralni otvor usmerava vazduh na krovni usisnik. Pored toga, naglašeni prednji spliter i vertikalno postavljena peraja na bokovima ističu sportski karakter automobila.

Ugrađen je Lamborghinijev V12 atmosferski motor koji proizvodi više od 840KS zahvaljujući aerodinamičnom komprimovanju vazduha pri velikim brzinama. Saopšteno da je šasija napravljena od karbonskih vlakana da bi vozilo bilo što lakše.

Menjač  je sekvencijalni šestostepeni, a “pushrod” ogibljenje na zadnjoj osovini je spojeno direktno sa transmisijom. Snaga se prenosi na zadnje točkove, a penumatici su specijalni Pirellijevi na magnezijumskim felnama od 19 inča napred i 20 nazad.

Cena nije objavljena, a Lamborghini navodi da svaki kupac ulazi u “veoma ekskluzivan klub” sa pravom da učestvuje u različitim vozačkim programima širom sveta. SCV će se sklapati u matičnoj fabrici Sant Agata Bolonjeze

NO COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here