Novi VW Arteon i kao Shooting Break

0
181
NAS SPONZOR

Volkswagen je predstavio restilizovanu verziju modela Arteon, koji sada može da se dobije i u formi sportskog karavana, odnosno Shooting Brake pored standardnog hečbeka. Arteon je dobio i plag in hibridni pogon, kao i R varijantu od 320KS. Prve isporuke očekuju se pre kraja godine.

Volkswagen je saopštio da su svi elementi karavana od B stubova prema zadnjem kraju novi, uključujući paraktičniju liniju krova i drugačije oblikovane zadnje prozore i peta vrata, kao i restilizovana zadnja svetla.

Arteon Shooting Brake je nešto prostraniji u kabini od hečbeka i ima 11mm više prostora za glave napred i 48mm više prostora nazad. Kapacitet prtljažnika ove verzije je 590l, odnosno 1632l sa oborenim zadnjim sedištima.

Volkwagen je dodao i par novih motora. Tu su plag-in hibridni pogon koji se sastoji od 1,4 litarskog turbo benzinca i električnog agregata sa baterijom kapaciteta 13,7 kWh. Maksimalna snaga je 218KS, a korištenjem električne energije moguće je preći 55km.

Arteon R Performance takođe je dostupan u formi hečbeka i karavana. U njega je ugrađena ublažena verzija dvolitarskog turbo motora iz budućeg Golfa R. Ovde agregat proizvodi 320KS i 420Nm, pogon je na svim točkovima, a snaga se može poslati 100% na jedan točak ako je potrebno. Ostali motori su isti kao do sada, sa dvolitarskim benzincima od 180KS ili 280KS i dvolitarskim dizelašima od 150KS i 200KS. Menjač je šestostepeni manuelni ili sedmostepeni DSG.

R je dobio i dodatna mehanička i kozmetička poboljšanja. Ogibljenje je spustilo automobil, ugrađeni su adaptivni amortizeri i felne od 20 inča, kao i kočioni diskovi od 18 inča sa četvoroklipnim čeljustima napred i jednoklipnim nazad.

Stilsko osvežavanje standardne verzije je umereno o svodi se na nova LED svetla, novu masku hladnjaka sa integrisanim dnevnim svetlima, revidirani prednji branik i osvežena zadnja svetla. Dodate su tri nove boje karoserije i tri nova dizajna felni.

Kabina je dobila novi multifunkcionalni upravljač, kontrole osetljive na dodir i klima uređaj sa novim kontrolnim panelom. Opciona oprema je bogatija i obuhvata Harman/Kardon audio sistem i novo ambijentalno osvetljenje u 30 boja

Svaki Arteon ima digitalnu instrument tablu od 10,25 inča i ekran za multimediju od 8 ili 9,2 inča, oba sa glasovnim komandama. Dodata je i funkcija koja omogućava otključavanje i pokretanje motora preko mobilnog telefona.

Vozaču pomaže novi Travel Assist režim koji na dužim putovanjima, pod nadzorom vozača, može da preuzme kontrolu nad upravljanjem, ubrzavanjem i kočenjem na auto-putu do brzine od 210km/h. Kupci dobijaju i kameru za pogled unazad, tehnologiju prepoznavanja saobraćajnih znakova, autonomno kočenje u vanrednim situacijama sa detekcijom pešaka i sistem koji zaustavlja vozilo ukoliko vozač postane potpuno neaktivan.

Prethodni tekstPredstavljena nova Opel Mokka
Sledeći tekstLamborghini najavio SCV12

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here