Predstavljena nova Opel Mokka

0
165
NAS SPONZOR

Opel je predstavio novu Mokku, mali SUV sa potpuno novim izgledom, koji je kraći za 125mm nego do sada, ali ima kraće prepuste. Međuosovinsko rastojanje je povećano za 2mm, što znači da je nova Mokka spolja kompaktnija, ali da zadržava isti nivo prostora i praktičnosti.

Nova generacija je i nešto šira, pa je automobil dobio agresivniji izgled. Prednja LED svetla su veoma tanka, a amblem proizvođača je naglašeniji nego do sada. Dizajnerski stil prednjeg kraja nazvan je Vizor i Opel će ga korstiti i na ostalim novim modelima do kraja decenije.

Zadnji kraj ima konvencionalniji izgled, a utsak dinamičnosti postignut je dodavanjem linije koja kreće sa zadnjih vrata i ide preko blatobrana. Nova Mokka koristi CMP platformu PSA grupe, što znači da deli arhitekturu šasije sa serijom modela iz Peugeota i Citroena, kao i sa modelom Corsa. Mokka će moći da se kupi sa benzinskim, dizelskim i potpuno elektirčnim pogonom.

Mokka-e je opremljena baterijom od 50kW i električnim motorom snage 135KS i 260Nm sa prednjim pogonom. Za sada nisu objavljeni podaci o performansama, a naveden je podatak o autonomiji od 320km. Opel nije objavio ni podatke o motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, ali se može očekivati ponuda iz modela Peugeot 2008, u koji se ugrađuje 1,2 litarski turbo benzinac u specifikacijama od 100KS, 130KS i 155KS sa automatskim menjačem. Očekuje se i dizelski agregat zapremine 1,5 litara koji proizvodi 100KS.

Kabina je takođe pretrpela temeljan redizajn. Nema konvencionalnih instrumenata, nego je tu digitalna tabla dijagonale 12 inča, a dodat je i ekran za multimediju dijagonale 10 inča, koji je usmeren prema vozaču. Dizajn u kojem je značajno smanjen broj tastera i prekidača nazvan je Pure Panel.

U pogledu trima i opreme, biće ponuđeni kvalitetniji materijali, uključujući kožu, alkantaru i grejanje vozačevog sedišta sa funkcijom masaže. Kapacitet prtljažnika opisan je kao “veći od 350 litara”.

Mokka je dobila i seriju novih sistema koji pomažu vozaču, uključujući adaptivni tempomat sa asistencijom za saobraćajne gužve i aktivno pozicioniranje između saobraćajnih traka. Sve varijante dobijaju LED prednja i zadnja svetla, elektirčnu parking kočnicu i tehnologiju za prepoznavanje saobraćajnih znakova. Matriks LED svetla su na listi opcione opreme.

Prve isporuke nove Mokke očekuju se početkom 2021. godine.

Prethodni tekstLotus obeležava 20 godina od modela Exige
Sledeći tekstNovi VW Arteon i kao Shooting Break

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here