Lotus obeležava 20 godina od modela Exige

0
16

Lotus je u okviru obeležavanja 20 godina od premijere modela Exige predstavio novu seriju inspirisanu originalnim automobilom. Exige Sport 410 20th Anniversary edicija je “savršen način  da se proslavi uticaj ovog senzacionalnog modela na svet sportskih automobila”, objavila je britanska marka.

Poput originalnog modela, specijalna serija ima krov u boji karoserije, bočne usisnike vazduha i zadnji spojler, kao i crni zaštitni element ispred oba zadnja točka. Prednji spliter i panel, kao segment zadnjeg dela vozila su napravljeni od karbonskih vlakana, što je opcija na standardnom Sport 410.

Pored kozmetičkih izmena, Exige je dobio i set laganih kovanih felni i Nitron amortizere podesive na tri načina, za različite stilove vožnje.

Kupci mogu da biraju između tri boje karoserije iz prve serije od pre 20 godina – narandžaste, plave i crvene, a dodate su i savremene nijanse žute, crne i srebrne boje. Unikatne komemoratovne oznake prikazuju siluetu originalnog Exige na zadnjem braniku i iznad bočnih indikatora, a logo sa brojem 20 nalazi se sa obe strane spojlera.

U kabini, specijalni elementi obuhvataju sedišta presvučena alkantarom čiji dezen podseća na originalni model, a utisnut je i logo 20th Anniversary. Pločica sa serijskim brojem vozila nalazi se na centralnoj konzoli. Standardna oprema obuhvata DAB radio sa Bluetooth vezom, tempomat i upravljač presvučen alkantarom.

Cene Exige 20th Anniversary počinju od 79.900 funti, a globalne isporuke počinju kasnije ove godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here