Michelin predstavio Pilot Sport Cup 2 Connect pneumatik

0
107

Michelin je predstavio novu seriju pneumatika Pilot Sport Cup 2 Connect, koja je dizajnirana specifično za automobile visokih performansi. Novi pneumatik donosi novi nivo funkcionalnosti uz sposobnost da bude opremljen Track Connect senzorima koji prenose podatke u realnom vremenu.

Zahvaljujući ovim senzorima, sistem može da analizira sakupljene podatke o samom pneumatiku i da preporuči idealni pritisak da bi se poboljšalo prijanjanje i konzistentnost performansi pre izlaska na stazu.

Podaci se prikazuju u realnom vremenu na mobilnom telefonu preko odgovarajuće aplikacije. Sistem koristi signale koji se razlikuju po bojama kada pneumatik izađe iz optimalne operativne zone, a vozač dobija i informaciju o suptilnom podupravljanju ili predupravljanju na osnovu pritiska i temperature.

Ova funkcionalnost razvijena je za vožnju na stazi, ali je Cup 2 Connect pneumatik regularan i za javne putev. Smesa pneumatika dizajnirana je sa ciljem da se postigne maksimalno prijanjanje po suvom prolasku kroz krivinu, bez kompromitovanja preciznosti i kontrole.

Poboljšane su i performanse na mokroj podlozi, a bočni zidovi su dizajnirani za smanjenje prekomerne potrošnje na grubljim podlogama i stazama sa izraženim prijanjanjem.

Prvi model koji će dobiti novi Michelinov pneumatik je BMW M2 CS. Cup 2 Connect će se proizvoditi u 40 dimenzija u rasponu od 17 do 20 inča i odgovaraće za preko 180 modela visokih performansi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here