Nova tehnologija za Peugeot 308

0
214
NAS SPONZOR

Peugeot je osvežio model 308 novom tehnologiojom u kabini i novim trimom kako bi hečbek ostao konkurentan novom SEAT Leonu, Volkswagen Golfu osme generacije i Ford Focusu. Prodaja počinje tokom leta.

Karoserija je potpuno ista kao do sada, osim što kupci mogu da odeberu novu nijansu plave boje i neki do dva nova dizajna felni.

U kabini je Peugeot 308 dobio novu desetoinčnu digitalnu instrument tablu umesto dosadašnje analogne jedinice. Ekran za multimediju od 9,7 inča je isti kao u dosadašnje modelu i ima podršku za Apple CarPlay i Android Auto.

Nova struktura trimova podeljena je u tri opcije: Active, Allure i GT. Sve tri varijante mogu da se pojačaju opcionim Premium paketom, za koji Peugeot navodi da donosi opremu koja popunjava razmak između modela.

Kupci GT varijante mogu da dodaju Black Pack kojim se menjaju prednja maska u boji hroma, okviri maglenki i obrada bočnih retrovizora. Svi ovi elementi dobijaju zamenu crne boje.

Izvršena je i revizija ponude motora, pa kupcima sada preostaju tri benzinske i dve dizelske opcije. Početni benzinac je 1,2 itarska turbo jeidnica sa tri cilindra koja proizvodo 110KS ili 130KS. Slabija specifikacija se standardno kombinuje sa šestostepenim manuelni menjačem, a snažnija može da se dobije sa osmostepenim automatikom.

Top punuda je 308 GTi, u koji je ugrađen 1,6 litarski turbo motor sa četiri cilindra od 260KS i 340Nm. Snaga se prenosi na prednje točkove šestostepenim manuelnim menjačem, a ubrzanje i maksimalna brzina ostaju isti kao do sada: okruglo 6 skeundi i 250km/h.

U ponudi više nema dvolitarskog dizelađa od 180KS, a kupci mogu da biraju jedino između dve specifikacije 1,5 litarske turbo jedinice sa četiri cilindra. Ona proizvodi 100KS ili 130KS, a u obe varijante menjač je šestostepeni manuelni. Automatik je opcija za snaćniju varijantu.

Prethodni tekstMichelin predstavio Pilot Sport Cup 2 Connect pneumatik
Sledeći tekst2020 Porsche Cayenne GTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here