2020 Porsche Cayenne GTS

0
162

Ovo je novi Porsche Cayenne GTS, oštrija i fokusiranija verzija najvećeg SUV modela ove marke. Automobil je dostupan u standardnoj formi karoserije i u stilu kupea, a prve isporuke očekuju se u julu. Cena je oko 90.000 EUR.

Kao i ranije, GTS popunjava prostor između Cayenna S i Cayenna Turbo, ima nove komponente šasije i ogibljenja po kojima se razlikuje u dinamičkom smislu.

Najveća promena kod novog modela je pogon. Novi GTS dobio je četvorolitarski V8 motor sa dva turba umesto starog 3,6 litarskog V6 agregata. Deklarisana snaga je 460KS, a maksimalni obrtni momenat je 620Nm.

Sa opcionim Sport Chrono paketom, Cayenne GTS ubrzava od 0-100km/h za 4,5 sekundi i dostiže maksimalnih 276km/h. Snaga se prenosi na sve točkove Porsche Tiptronic S osmostepenim automatskim menjačem.

U poređenju sa osnovim Cayennom, GTS ima opruge koje ga spuštaju za 20mm. Porsche Active Suspension Management sistem aktivnih amortizera je deo standardnog paketa, kao i unapređena verzija vektorske raspodele obrtnog momenta.Tu su i karbon-keramičke kočnice, adaptivno vazdušno ogibljenje, upravljanje zadnjim točkovima i dinamička kontrola uvijanja šasije.

GTS dolazi sa Sport dizajnerskim paketom u standardnoj specifikaciji, koja obuhvata spoljni crni trim, crne felne od 21 inča i zatamnjena kučišta LED svetala, kao i zadnjih svetlosnih grupa.

Opcioni sportski izduvni sistem donosi dva centralno smeštena ovalna izduvna otvora, a ovaj element za sada je ekskluzivan za GTS. U kabini, novi model je dobio trim od alkantare na krovu, centralnom delu sedišta, centralnoj konzoli, naslonima za ruke i vratima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here