McLaren 650S sa novim izduvnim sistemom

0
53

McLarenovi modeli Senna i 600LT specifični su u svetu supermodela po neobično pozicioniranim cevima izduvnog sistema, a tajvanske kompanije Fi Exhaust i Zacoe sada su ponudile isto rešenje za model 650S.

Fi je specijalizovan za izduvne sisteme supermodela i promenu njihovog dizajna i zvuka u stilu trkačkih automobila. Novi element za 650S dizajniran je radi unapređenja zvuka, izgleda i performansi. Firma Zacoe napravila je novi karbonski element oko izduvnih cevi i zadnji branik, a nove komponente mogu da podnesu ekstremnu toplotu izduvnog sistema.

Nove komponente su istovremeno aerodinamične i usmeravaju vrele gasove iznad zadnjeg krila da bi sprečile štetu od toplote. Efekat skraćivanja cevi izduvnog sistema je pojačano ispaljivanje plamena, pa je čitav sistem ima zaštitni keramički sloj.

Ista komponenta dostupna je i za model MP4-12C. Zvuk izduvnog sistema sada je mnogo snažniji, ali može da se regulište preko specijalnih ventila pritiskom na poseban taster.

Uticaj ovakvog tehničkog rešenja na performanse postoji, ali je minimalan. Za cevi je sada potrebno manje materijala, što donosi uštedu u težini, smanjuje se pritisak na zadnjem delu, kao i temperatura.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here