Početna Vesti Auto Noviteti Prva zvanična slika nove Mercedesove S klase

Prva zvanična slika nove Mercedesove S klase

0
448

Mercedes-Benz je prikazao prvu zvaničnu sliku buduće sedme generacije S klase i potvrdio da će luksuzna limuzina biti predstavljena kasnije ove godine. Prikazan je prednji deo sa svetlima i maskom.

Nedavno su se pojavili izveštaji u kojima se navodi da je pandemija korona virusa poremetila planove o lansiranju nove S klase do sledeće godine, ali je predsednik kompanije Ola Kalenijus isnistirao da sve ide po planu.

Prva zvanična slika nove S klase, čija je interna oznaka W223, otkriva konvencionalni stil. Ključni elementi su naglašena hromirana rešetka sa tri horizontalna sečiva i zaobljena svetla sa tri svetlosna projektora.

Kalenijus je izjavio da je nova S klasa demonstracija tehnološke snage i da je Mercedes angažovao svoje najbolje stručnjake i najkreativnije ljude i radu na novom top modelu. „To je potpuno novi nivo u smislu veštačke inteligencije i elektrifikacije zasnovane na potrebama„, rekao je predsednik Mercedesa.

Rival Audija A8 i BMW Serije 7 dobiće različite pogonske opcije, uključujući blagi hibridni pogon na 48 volti sa benzinskim i dizelskim agregatima i novi plag-in hibdridni pogon.

Planirano je da proizvodnja nove S klase počne u septembru 2020. godine u Fabrici 56 u Zindenfildenu. Na istom mestu će se od 2021. godine proizvoditi potpuno električni model EQS. Kalenijus je rekao da će taj model koristiti CO2 neutralnu bateriju, ali nije otkrio od kog dobavljača.

NO COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here