Hennessey Corvette C8 dostigla 330km/h

0
42

Kompanija Hennessey Performance Engineering saopštila je da je njena verzija nove Chevrolet Corvette, sa centralno smeštenim motorom, dostigla brzinu 330km/h.

Ova tjunerska kuća specijalizivana je za model Corvette, a prethodno zapaženo dostignuće ostvarila je 2013. godine kada je pojačana Corvette C7 postigla brzinu 321km/h.

Tim je preuzeo novu C8 u martu ove godine i dodao joj izduvni sistem od nerđajućeg čelika – što je donelo bolji zvuk i nešto više snage – i NOS sistem za značajnije povećanje snage na 660KS sa fabričkih 500KS.

Tjuniranu Corvette testirao je 8. maja petnaestostruki šampion trkačke serije SCCA i nekadašnji direktor odelenja General Motorsa za visoke peroformanse Džon Hajnrisi. Test je obavljen na Continentalovoj ovalnoj stazi u Teksasu. Aktuelni glavni inženjer projekta Hennessey Venom F5 postigao je pomenutu brzinu od 330km/h.

On je izjavio da je cilj bio da se dostigne 320km/h (200 milja na čas) kao ultimativni test performansi i trajnosti novog izduvnog sistema. “Veoma smo zadovoljni rezultatima i uskoro ćemo pustiti u prodaju naš izduvni sistem”, rekao je Hajnrisi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here