2020 SsangYong Tivoli

0
38

SsangYong Tivoli je restilizovan za 2020. godinu s ciljem da ovaj cenovno pristupačni SUV ostane konkurentan. Pored spoljašnjeg redizajna, automobil je dobio novu tehnologiju i motore.

Centrala konzola u kabini je potpuno redizajnirana i sada se na njoj nalazi osmoinčni ekran za mlultimedijalne sadržaje sa Apple CarPlay i Android Auto tehnologijama. Ventilacioni otvori su pomereni nagore, a tu su i nove kontrole grejanja i selektor za modele sa automatskim menjačem.

Viši paketi opreme sada podrazumevaju digitalnu instrument tablu sa ekranom dijagonale 10,25 inča sa više modova za prikazivanje podataka. To je standardni deo opreme trima Ultimate.

Kada je reč o motorima, SsangYong je predstavio dva nova motora i unapredio dizelsku opciju. Osnovni agregat je 1,2 litarski turbo benzinac sa tri cilindra od 126KS i 230Nm, koji šalje snagu na prednje točkove preko šestostepenog manuelnog menjača. Snažniji 1,5 litarski turbo benzinac ima četiri cilindra i proizvodi 163KS i 280Nm, a ponuđen je sa automatskom transmisijom.

1,6 litarski turbo dizelski motor sa četiri cilindra sada isporučuje 135KS i 324Nm i može se kombinovati sa manuelnim ili automatskim menjačem. Nisu objavljeni podaci o potrošnji goriva.

Nova bezbednosna oprema obuhvata sistem za upozorenje na frontalni sudar, upozorenje na napuštanje saobraćajne trake, automatsko kočenje u vanrednim situacijama, asistenciju za vožnju između linija, prepoznavanje saobraćajnih znakova, upozorenje kada se pokrene vozilo ispred, sistem koji prati budnost vozača, tehnologiju koja zaustavlja vozilo u vanrednim okolnostima i upozorenje na bezbedno odstojanje. Sva ova tehnologija je standardna u svakom modelu, zajedno sa šest vazdušnih jastuka. Automobil je dobio četiri zvezdice na Euro NCAP testu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here