Maserati MC20 sa posvetom Stirlingu Mosu

0
104

Maserati je objavio nove slike budućeg supermodela MC20, kojim će se ovaj proizvođač vratiti u svet automobilskog sporta. Slike prikazuju kamuflirani prototip sa grafikom koja je posvećena pokojnom Stirlingu Mosu.

Ovaј legendarni britanski trkač vozio je Maserati 250F u sezoni Formule 1 1956. godine i na brojnim trkama 1957, kada je trijumfovao Huan Manuel Fanđo u svom 250F. Bela, crna i crvena kombinacija boja je posveta modelu 420M/58, u kojem se Mos trkao 1958. godine u Monci.

Datum premijere Maseratija MC20 odgođen je zbog pandemije korona virusa. Automobil je trebalo da bude predstavljen u Modeni ovog meseca, ali je prezentacija pomerena na septembar u najboljem slučaju. Za sada nisu poznati tehnički detalji o automobilu, osim što slike otkrivaju formu kupea sa centralno smeštenim motorom i pojedine elemente aerodinamičkog paketa.

Prema najavama, MC20 će biti “prirodna evolucija” modela MC12 sa V12 motorom, koji je bio zasnovan na Ferrariju Enzo. To je nagoveštaj performansi koje se mogu očekivati od novog modela.

Maserati je potvrdio da ovog puta neće pozajmiti pogonski sklop iz Ferrarija i da će razviti sopstveni motor u svojoj laboratoriji za inovacije u Modeni. To bi moglo da znači da će MC20 korstiti V8 agregat visokih performansi ili plag-in hibridni V6, a kasnije i električni pogon koji je uočen tokom testova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here