Novi Volkswagen Golf Clubsport na Nirburgringu

0
32

Novi Volkswagen Golf Clubsport, u katalogu ispod buduće verzije R sa pogonom na svim točkovima, a iznad modela GTI, snimljen je tokom testiranja na Nirburgringu.

Nomenklatura TCR sada je rezervisana za elektrifikovanu eTCR trkačku seriju, pa se Volkswagen vraća imenu Clubsport u osmoj generaciji popularnog hečbeka. Protoptip je opremljen felnama prečnika 19 inča, snažnijim kočnicama i većim cevima izduvnog sistema.

Novo je i zadnje krilo, koje se moglo videti na različitim Golf R prototipovima, a najveća razlika između Clubsporta i standardnog Golfa je izgled prednje maske, sa većim donjim usisnikom, preko kojeg se hladi turbo dvolitarski motor sa četiri cilindra.

Novi Golf GTI ima 245KS, a očekuje se da će Clubsport biti pojačan na 290KS ili možda celih 300KS, kako bi se bolje nosio sa konkurencijm u vidu modela Renault Megane RS Trophy i Honda Civic Type R. Sledeći Golf R verovatno će imati još snažniju verziju motora EA888 i biće najsnažniji serijski Golf do sada.

Za sada nije poznato da li će Clubsport biti dostupan i sa manuelnim menjačem, koji se može dobiti uz standardni GTI. Ostatak paketa verovatno će činiti diferencijal ograničenog proklizavanja za prednju osovinu, adaptivni amortizeri i nova verzija sistema za kontrolu trakcije. Premijera se očekuje u drugoj polovini 2020. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here