Električni Ferrari samo uz novu tehnologiju

0
34

Kada je Ferrari predstavio SF90 Stradale, svoj najsnažniji supermodel za regularne puteve, to je označilo zaokret u pravcu ove marke i njenim budućim proizvodima. SF90 Stardale je prvi plag-in hibridni električni model ove marke i jasno je da predstavlja korak ka elektrifikaciji, ali se postavlja pitanje kada će uslediti prvi potpuno električni model iz Maranela.

Ferrarijev šef marketinga i komercijalnih poslova Enriko Galijera izjavio je u intervjuu Autokaru (Autocar) da još ne postoji definitivan plan o proizvodnji električnog vozila i da ga ne treba očekivati u narednih pet godina.

Postoje neki konkurenti koji ulaze u tržište sa tom tehnologijom koju ćemo i mi razmotriti, ali da li će to biti problem za Ferrari? Mislim da neće, zbog specifičnog segmenta koji je Ferrarijeva meta”, izjavio je Galijera.

On je rekao da tehnologija baterija još nije razvijena dovoljno za potrebe bilo kog supermodela, a pogotovo Ferrarija. Ovo nije nešto što je on odbacio kao ideju, ali sve zavisi od toga koliko tehnologija može da napreduje i omogući da se napravi nešto što i dalje ima 100% Ferrarijev DNK.

Čim tehnologija elektrifikacije bude razvijena, to će nam omogućiti da napravimo automobil koji se uklapa u našu poziciju. Ali ključ je tehnologija: nećemo tek tako napraviti električni Ferrari. Ako uvedemo novu tehnologiju, onda je potrebno da donesemo nešto novo na tržište. Tako je Ferrari uvek radio sa novom tehnologijom. Evolucija nove tehnologije je 100% u Ferrarijevom DNK”, rekao je Galijera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here