2021 Porsche 911 Targa

0
46

Porsche je ponovo proširio ponudu, ovog puta novom generacijom modela 911 Targa. To je još jedna alternativa kabrioletu 911, a prve isporuke očekuju se u avgustu.

Model 911 Targa imao je premijeru 1965. godine, a nova serija, poput origninala, nema C stub. Umesto toga, B stub se produžava sa jede strane kabine na drugu, sa velikom staklenom površinom koja ima funkciju zadnjeg prozora. Stakleni krov može da se ukloni uz pomoć električnih motora i sklapa se iza zadnjih sedišta za 19 sekundi pritiskom na taster.

Nova Targa je zadržala evolutivne dizajnerske izmene uvedene u aktuelnu generaciju 911, sa širokom zadnjim krajem i aktivnim spojlerom, identičnim parom LED prednjih svetala i LED trakom preko pune širine zadnjeg kraja.

Standardne felene za Targu 4 su prečnika 19 inča napred o 20 inča nazad, a snažnija Targa 4S stiže sa felnama većim po jedan inč. Enterijer je neizmenjen u odnosu na ostale verzije 911, pa je tu centralni ekran od 10,9 inča za multimedijalne sadržaje.

Porsche je najavio da će se Targa u početku prodavati u dve varijante sa pogonom na svim točkovima. Osnovna Targa 4 ima redni trolitarski turbo motor sa šest cilindara, koji isporučuje 385KS i omogućava ubrzanje od 0-100km/h za 4,2 sekunde sa opcionim Sport Chrono paketom, a maksimalna brzina je 290km/h.

Targa 4S koristi isti motor, ali je snaga povećana na 450KS. Sa ovim agregatom automobil ubrzava od 0-100km/h za 3,6 sekundi, a maksimalna brzina raste na 302km/h. Obe verzije koriste PDK automatski menjač sa polugama iza upravljača, a kupci 4S mogu da, umesto toga, odaberu novi sedmostepeni maneuleni menjač bez dodatne doplate.

Nova Targa ima aktivne amortizere, elektronski kontrolisani zadnji diferencijal i najnovije Wet Mode podešavanje za kontrolu prijanjanja, koje prilagođava kontrole vozila za bolju stabilnost po kiši. Početna verzija ima kočione diskove prečnika 330mm i četvoroklipne čeljusti na svim točkovima, a 4S ima diskove od 350mm sa šestoklipnim čeljustima napred. Šasija i ogibljenje su podešeni specijalno za Tragu u odnosu na ostale verzije 911.

Porsche je kupcima obećao veliki rboj opcija, a u junu će biti predstavljena specijalna verzija sa delovima iz odelenja Porsche Exclusive Manufaktur.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here