Alpina predstavila XB7

0
84

Alpina je predstavila XB7 – još bržu verziju modela BMW X7 M50i. Luksuzni SUV je pretrpeo seriju izmena na motoru, šasiji i pogonskom sklopu, koje su ga učinile direktnim konkurentom Bentley Bentaygi W12. Početna cena je 142.000 EUR, a prve isporuke očekuju se u decembru.

Za pogon se koristi isti 4,4 litarski V8 motor iz X7 M50i, ali sa parom povećanih turbina, revidiranim sistemom hlađenja, novim izduvnim sistemom od nerđajućeg čelika i unapređenim softverom ECU jedinice. Rezultat je rast snage na 620KS i 800Nm maksimalnog obrtnog momenta sa 530KS i 760Nm.

Zadržan je standardni osmostepeni automatski menjač, ali je Alpina rekonfigurisala šemu menjanja stepena prenosa i dodala veći hladnjak. Ugrađen je i novi elektronski kontrolisani diferencijal ograničenog proklizavanja za zadnju osovinu.

XB7 je težak 2,7 tona, ali od 0-100km/h stiže za samo 4,2 sekunde, a maksimalna brzina mu je 288km/h. Bentley Bentayga W12 stiže do stotke za 4,1 sekundu.

Alpina je ugradila svež set podesivih amortizera, novu šipku za učvršćavanje prednjeg dela, ojačala je čitavu šasiju i dodala veće kočione diskove sa četvoroklipnim Brembo čeljustima. Poput standardnog X7, XB7 dolazi sa sofisticiranim sistemom za kontrolu trakcije i upravljanjem na sva četiri točka.

U vizuelnom segementu, Alpinin SUV ima agresivnije stilizovane branike, par dvostrukih izduvnih cevi, veći prednji spliter i dublji zadnji difuzor. Kupci dobijaju i unikatni set felni od 21 inča, a felne od 23 inča su na listi opcija.

Kabina je opremljena parom grejanih prednjih sedišta, panorama staklenim krovom, nebom od alkantare, Alpininom zamenom za sportski upravljač, iDrive kontrolerom, pločicama i specijalnim trimom centralne konzole. Stadardni ekran od 12,3 inča i digitalna instrument tabla rekonfigurisani su Alpininim grafikama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here