Predstavljen električni Peugeot e-Expert

0
169
NAS SPONZOR

Posle premijera električnih komercijalnih kombija Opel Vivaro-e i Citroen e-Jumpy i Peugeot je predstavio svoju električnu verziju trasportera e-Expert. Njegova tehnologija je identična onoj iz sestrinskih modela. Peugeot planira da objavi cene u junu.

Električni motor proizvodi 100kW i isti je kao u modelima Opel Corsa-e, Peugeot e-208 i e-2008. Za razliku od manjih modela, PSA nudi dve verzije kombija, sa dve veličine baterija – od 50kWh i 70kWh. Sa manjom baterijom kombi ima autonomiju od 230km prema WLTP ciklusu, a sa većom 330km.

Sa DC punjačem od najmanje 80kW e-Expert može da se napuni do 80% kapaciteta manje baterije za samo 30 minuta, odnosno za 45 minuta ako koristi veću bateriju. Peugeot planira da ponudi i trofazni AC punjač od 11kW pored standardnog AC monofaznog punjača od 7,4kW.

Ako se koristi obična kućna utičnica, baterija se puni za 31, odnosno za 47 sati. Moći će da se dobiju i kućni punjači od 7,4kW ili 11kW, sa kojima vreme punjenja traje 7,5 odnosno 11,3 sati.

Peugeot će ponuditi tri varijante karoserije – Compact, Standard i Long. Zapremina tovarnog prostora je od 4,6 do 6,6 kubnih metara. Compact može da ponese 1.275kg tereta, Standard 1.238kg, a Long 1.210kg – sve sa manjom baterijom. Ukoliko se koristi veća baterija, nosivost pada na 1002kg za Standard i 1005kg za Long, dok se Compact uopšte ne nudi sa većom baterijom.

Ostale modifikacije u odnosu na kombije sa tradicionalnim pogonom su minimalne. Sve verzije e-Experta opremljene su električnom ručnom kočnicom, pa se dobilo malo više prostora u kabini na mestu nekadašnje ručice. Adaptirana je i instrument tabla sa specifičnim grafikama. e_Expert je povezan preko odgovarajuće aplikacije sa Peugeotovim digitalnim servisima.

Prethodni tekstFiat Tipo porodica dobija SUV varijantu
Sledeći tekstVelike promene u Euro NCAP testu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here