Fiat Tipo porodica dobija SUV varijantu

0
194
NAS SPONZOR

Porodični hečbek Fiat Tipo verovatno će u budućnosti doživeti promenu forme u pravcu krosovera ili SUV modela pune veličine, koji bi bio dopuna sadašnoj seriji ili njena zamena. U rukovodsvu FCA grupe kažu da je neophodno da Fiat uskoro dobije pravi porodični SUV.

Fiat godinama pravi porodične automobile i još ima mnogo legitimiteta na tržištu porodičnih automobila. Zbog toga Tipu ide toliko dobro. To je veoma dobar automobil, ali nije SUV. Jasno je da sledeća generacija Tipa mora da migrira u relevantniji prostor, a to je SUV. Možete očekivati da vidite proizvodnu liniju Tipo, pored Tipa, iznad Tipa ili umesto Tipa. Ali za porodični prevoz je prikladniji stil karoserije Qashqaija“, izjavio je šef marketinga u FCA grupi Olivije Fransoa.

On veruje da je za Fiat važno da uđe na ovo tržište zbog snažne prodaje porodičnih SUV modela pristupačnijih marki. “Kome ide dobro? Onima koji su cenovno pristupačni poput Škode, SEAT-a, Kije i Hyundaija. Ali veoma je važno za nas da se uključimo Fiat u taj tržišni segment bez previše odlaganja“, rekao je Fransoa.

Prema navodima iz kompanije, u Fiatu su već počeli rad na nasledniku superminija Punto. Fiat ima dugu istoriju superminija, od originalnog Punta i pre njega Una, a novi projekt bi bio realizovan posle najavljenog spajanja sa PSA grupom imajući u vidu mogućnosti koje nudi CMP platforma na kojoj se prave novi Peugeot 208 i Opel Corsa.

Fransoa nije želeo da otkrije detalje o tehnologiji novog Punta u intervjuu Auto ekspresu (Auto Express), ali je potvrdio da je u toku razvoj novog superminija. “Potreban nam je B segment. To nije misterija. Taj projekat je konstantno odgađan, a sada je u razvoju. Ali bilo bi prerano da se govori o ovom modelu. Sigurno ćemo imati B segment”, izjavio je zvaničnik FCA.

Prethodni tekstNissan GT-R50 – zvanične slike
Sledeći tekstPredstavljen električni Peugeot e-Expert

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here