Velike promene u Euro NCAP testu

0
178
NAS SPONZOR

Euro NCAP program testiranja automobila doživeće najveće promene u prethodnih deset godina. Između ostalog, biće uvedena nova stroga procena o tome u kojoj meri veći automobili neproporcionalno oštećuju manja vozila u slučaju sudara.

Promene se uvode zbog uverenja da SUV modeli i veliki, teški automobili izazivaju daleko veće posledice po putnike u manjim automobilima u stvarnim sudarima.

Da bi se testirala i ova situacija biće uvedena nova deformišuća barijera, a meriće se koliko su automobili oštećeni kada se sudare dva vozila. Barijera će se kretati brzinom od 50km/h kako bi se oponašali uslovi stvarnog sudara.

U upotrebu će biti uvedena nova lutka za testove sudara THOR (Test device for Human Occupant Restraint), koja preciznije oponaša ljude u slučaju sudara. Jedna ovakva lutka košta oko 670.000 EUR, što je dvostruko veća cena od stare.

Pažnja će biti posvećena i sistemima koji prate budnost vozača, jer je njihova uloga ključna u automobilima sa naprednim asistencijama koje zahtevaju da se vozač uključi i ponovo preuzme kontrolu od adaptivnog tempomata ili tehnologije za vožnju unutar saobraćajne trake.

Ostale novosti obuhvataju procenu kolike povrede nanose uzajamno vozač i suvozač u slučaju bočnog udara, a proizvođaći koji olakšaju službama za hitne intervencije da prepoznaju gde automobil treba seći da bi se putnici izvukli posle sudara dobiće bolje ocene.

Biće pooštrena provera sistema automatskog kočenja, a biće ocenjivana i tehnologija koja vrši nadzor nad bočnim saobraćajem sa zadnje strane. Ovi sistemi biće dodatno vrednovani ukoliko funkcionišu kada se vozilo uključuje u raskrsnicu. Trenutno se ovi sistemi testiraju u simulacijama saobraćaja u pokretu.

 

Prethodni tekstPredstavljen električni Peugeot e-Expert
Sledeći tekstRenault može da nestane bez pomoći

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here