Početna Vesti Opšte Vesti Električni turbo moguća zamena za klasične turbine

Električni turbo moguća zamena za klasične turbine

0
88

Kada su se prvi prototipovi električnog turba pojavili pre desetak godina, direktna poređenja su pokazala da oni imaju veliki potencijal za upotrebu u benzinskim i dizelskim motorima. Do sada su ovi električni pojačavači korišteni samo u kraćim periodima, pre nego što se aktivira konvencionalni turbo, ali britanska kompanija Aeristech tvrdi da je moguće izvršiti potpuni zamenu starog sistema.

Standardni turbo koristi energiju koja se oslobađa vrelim izduvnim gasovima i što motor radi snažnije, više energije se oslobađa, a turbina reaguje brže. Kada motor ne radi u visokom broju obrtaja, manje je energije izduvnih gasova, pa se pojavljuje kašnjenje u reagovanju turbine, što je naročito izraženo kod dizelskih motora, koji efikasnije pretvaraju gorivo u mehaničku energiju.

Jedan od najvećih neprijatelja električnih sistema je toplota koju stvaraju elementi za kontrolu rada, a ni električni turbo nije izuzetak. Električni motori generišu veliki obrtni momenat, pa se kontrolni elementi brzo zagrevaju, a time se ograničava period u kojem motor može da radi bez kvara. Aeristech je redizajnirao elektroniku čitavog sistema da bi umanjio količinu toplote koja se stvara bez smanjenja obrtnog momenta. To znači da električni turbo može da se koristi neprestano umesto klasične turbine.

Nova elektronska arhitektura odvaja kontrolu obrtaja motora od količine obrtnog momenta koji nastaje. Uobičajeno je da se ove dve stvari kontrolišu zajedno, ali je prema novom rešenju količina toplote koju stvara kontroler dramatično umanjena. Ne samo da motor može da radi duže, nego može da radi i brže nego obično. Električni pojačavači obično su dizajnirani za rad do 70.000 obrtaja pre nego što se aktivira elektronsko ograničenje. Sa Aeristechovim dizajnom nema elektronskog ograničenja i električni turbo koji radi na 48V testiran je do 120.000 obrtaja.

Ovo rešenje može se primeniti na manjim benzinskim motorima zapremine 1,2 do 1,5 litara, koji, poput dizelskih agregata, proizvode manje energije izduvnih gasova pri manjim brzinama, kada tradicionalni turbo slabije radi.

NO COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here