Alfa Romeo Giulia GTA košta 143.000 EUR

0
232

Oni koji u Evropi žele da kupe jedan od 500 primeraka Alfa Romeo Giulia GTA ili GTAm moraće da odreše kesu. Početna cena GTA u Italiji je 143.000 EUR, a GTAm startuje od 147.000 EUR i to bez poreza.

Sa uračunatim porezom, ovi modeli na italijanskom tržištu koštaju 175.000 odnosno 180.000 EUR. Radi poređenja, standardna Giulia Quqdrifoglio u Italiji ima početnu cenu od 86.500 EUR.

Alfino stilsko odeljenje Centro Stile osmislilo je seriju trkačkih grafika po ugledu na originalni GTA iz šezdesetih godina. Mnogi od ovih klasičnih izgleda obuhvataju belu prednju masku sa linijama koje se protežu preko poklopca motora. Alterantivno, tu je i verzija sa žutim prednjim krajem, kakvu su imali modeli 1750 GTA, i 2000 GTA kada su pobeđivali u evropskoj Touring klasi 1970. i 1971. godine.

Pored ovih ponuđenih rešenja, kupci će moći da dobiju svoju GTA u potpuno crvenoj, beloj ili zelenoj boji, što su reference na italijansku zastavu. Klijenti će moći da biraju i nijansu boja za kočione čeljusti, zaštitini kavez, pojaseve i šavove na sedištima.

GTA je za 100kg lakša od standardnog modela Quadrifoglio, a snaga joj je povećana na 540KS, što omogućava ubrzanje od 0-100km/h za 3,6 sekundi.

Svaki primerak GTA i GTAm dolazi sa Bell kacigom, specijalnom šemom za boje i pokrivačem za automobil koji ima istu grafiku kao vozilo. Uz GTAm se dobijaju i kompletan trkački Alpinestars kombinezon, rukavice i cipele. Kupci će moći da preuzmu svoj automobil u Alfa Romeo competition radionici u italijanskom Baloku.

Giulia GTA je prvenstveno namenjena evropskom tržištu, ali u Alfi procenjuju mogućnost da je ponude i na ostalim važnim tržištima u svetu, uključujući Sjedinjene Američke Države.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here