Prva zvanična slika osveženog Volkswagen Tiguana

0
142

Volkswagen je objavio prvu sliku restlizovanog Tiguana, koji će biti predstavljen ovog leta. Rival Peugeota 3008 dobija prerađeni izgled, efikasnije motore i najnoviju tehnologiju za multimediju.

Skica prikazuje značajno izmenjeni prednji kraj, sa tanjim svetlima koja zalaze u blatobrane i sa LED lampama. Preoblikovani su i prednja maska i branik, a nov je i poklopac motora.

Zvanična slika zadnjeg kraja još nije objavljena, a raniji špijunski snimci otkrivaju LED tehnologiju i na zadnjem delu. Izvori iz Volkswagena kažu da će LED svetla imati sve verzije novog Tiguana.

Kabina će dobiti najnoviju tehnologiju iz Golfa i Passata. To podrazumeva digitalnu instrument tablu i centralni ekran dijagonale 10 inča. Među ostalim potvrđenim elementima su ambijentalno svetlo, bežična veza i Apple CarPlay i AndroidAuto tehnologije.

Volkswagen je nedavno potvrdio da će novi Tiguan imati i plag-in hibridni pogon, a verovatno će ga deliti sa Golfom GTE, Passatom GTE i Arteonom GTE. Taj pogon sastoji se od 1,4 litarskog benzinskog agregata, kompaktnog električnog motora i litijum-jonske baterije od 13kWh. Ukupna snaga sistema je 245KS i 400Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Ostali motori sa unutrašnjim sagorevanjem biće preuzeti iz novog Golfa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here