Otkazan Sajam automobila u Detroitu

0
250
NAS SPONZOR

Sajam automobila u Detroitu otkazan je zbog epidemije korona virusa, saopštili su organizatori. Prostor u kojem se održava ova manifestacija pretvoren je u privremenu poljsku bolnicu.

Sledeći sajam biće održan u junu 2021. godine. To znači da će nastati rupa od skoro dve i po godine od poslednje manifestacije, koja obično privlači hiljade novinara i posetilaca. Događaj je održavan ujanuaru do prošle godine, a potom je termin prebačen u jun.

Sajam u Detroitu otkazan je u vreme kada mu sve veća konkurencija postaje Sajam potrošačke elektronike (CES), koji sve više zalazi u automobilsku industriju, pošto ga proizvođači koriste za prezentaicju svojih rešenja iz domena autonomne vožnje, softvera za glasovne komande i električnih automobila.

CES je bio jedan od razloga zbog kojih je Sajam u Detroitu pomeren iz januara u jun.

Otkazivanje ovogodišnje manifestacije naišlo je na odobravanje proizvođača koji se se pripremali da predstave svoje nove modele i inovacije. Ford je saopštio da u potpunosti podržava odluku organizatora i da su zdravlje i bezbednost zajednice i zaposlenih najviši prioritet.

Proizvođači su bili primorani da zatvore skoro sve fabrike automobila u Sjedinjenim Američkim Državama tokom prethodnih sedmica, a neki preduzimaju agresivne korake radi smanjenja troškova ili uzimaju kredite zbog velikog pada prodaje-

Sajam automobila u Njujorku pomeren je sa datuma u aprilu na novi termin u avgustu.

Prethodni tekstFiat i Volkswagen: Fabrike ostaju zatvorene
Sledeći tekstHyundai Kona N testirana na Nirburgringu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here