Fiat i Volkswagen: Fabrike ostaju zatvorene

0
322
NAS SPONZOR

Kompanije Fiat Chrysler Automobiles (FCA) i Volkswagen saopštile su da će njihove fabrike u matičnim državama ostati zatvorene i početkom aprila, pošto je produžena mera obustave rada zbog epidemije korona virusa.

FCA je objavio da njegove fabrike neće raditi do 3. aprila, a prvobitni plan je bio da se rad nastavi 27. marta. Mera obustave rada obuhvata Fiatove fabrike Mirafiori, Kasino, Pomiljijano i Melfi, gde se prave modeli marki Fiat, Jeep i Alfa Romeo.

Odluka obuhvata i fabrike u Kragujevcu i Poljskoj, koja neće raditi do 10. aprila, a ostaju zatvoreni i proizvodni pogoni Maseratija i Ferrarija. Fiat je saopštio da planira da nastavi proizvodnju novog Fiata 500e i Mirafioriju i Jeep Compasa u Melfiju 6. aprila ukoliko Vlada Italije ukine ili ublaži ograničenje kretanja.

Volkswagen Grupa produžila je obustavu rada u Nemačkoj usled epidemije, pada potražnje i poremećaja u lancu isporuke delova. Prekid je produžen do 9. aprila u svim fabrikama u ovoj zemlji i obuhvata sve programe – putnička i komercijalna vozila i komponente.

Zdravlje naših radnika je najviši prioritet. Osiguraćemo da oni mogu da se vrate na bezbedna radna mesta kada se proizvodne i logističke aktivnosti nastave,” saopštio je šef proizvodnje Andreas Tostman. On je rekao da se primenjuje iskustvo iz Kine, gde su skoro sve fabrike ovog proizvođača nastavile rad i gde se tržište postepeno vraća u normalu.

Kompanija preduzima mere za očuvanje likvidnosti, lanca nabavke i nastavka strateških projekata, poput lansiranja ID3 električnog modela. Volkswagen se prijavio za Vladin program subvencionisanja skraćenja radnog vremena za 80.000 radnika u Nemačkoj.

Prethodni tekstOtvoren novi Kia centar Beograd
Sledeći tekstOtkazan Sajam automobila u Detroitu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here