2020 Mazda CX-5

0
545
NAS SPONZOR

Mazdin SUV CX-5 osvežen je za 2020. godinu novom bojom karoserije i efikasnijim verzijama Skyactiv-G benzinskog motora.

U vizuelnom pogledu, novi CX-5 je identičan prošlogodišnjem modelu, uz izuzetak nove sive metalik boje koja je na listi opcija. Mazda je ugradila novi osmoinčni ekran za multimedijalni sistem i redizajnirala grafiku.

Najveća novost je uvođenje tehnologije deaktivacije cilindara za dvolitarski Skyactiv-G benzinski agregat. Sistem isključuje dva od četiri cilindra pri malom opterećenju agregata, što smanjuje emisju CO2 za 8g/km. Snaga i maksimalni obrtni momenat ostaju isti – 165KS i 210Nm.

U standardnu opremu spadaju felne od 17 inča, tonirana stakla, prednji i zadnji parking senzori, LED maglenke, automatski brisači, asistencija za vožnju unutar saobraćajne trake i dvozonski klima uređaj.

Viši paketi opreme donose, između ostalog, felne od 19 inča, kameru za pogled unazad, grejanje upravljača, Bose audio uređaj sa 10 zvučnika, delimično digitalizovanu instrument tablu sa sedmoinčnim ekranom, ventilaciju prednjih sedišta, grejanje zadnjih sedišta, adaprivna prednja LED svetla i kameru za pregled punog kruga oko vozila.

Pored pomenutog dvolitarskog benzinskog agregata tu su i dve verzije Skyactiv-D 2,2 litarskog motora sa četiri cilindra u specifikacijama od 150KS ili 183KS. Sva tri motora mogu se kombinovati sa šestostepenim manuelnim ili šestostepenim automatskim menjačem, a snažniji dizelaš moći će da se dobije i sa pogonom na svim točkovima.

Prošle godine izvrešena je revizija šasije da bi se poboljšali udobnost i upravljanje i te izmene će, naravno, biti zadržane. Mazda posebno naglašava da je unapredila zvučnu izolaciju i prefinjenist u kabini novog CX-5.

Prethodni tekstRenault: Rade samo fabrike u Kini i Južnoj Koreji
Sledeći tekstSport i Lighweight paketi za Porsche 911 Turbo

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here