Sport i Lighweight paketi za Porsche 911 Turbo

0
53

Prve isporuke novog Porschea 911 Turbo iz serije 992 tek treba da uslede, ali je nemački proizvođač već razvio pakete koji dodatno podižu performanse ovog modela. Paketi Sport i Lightweight donose jedinstvene dodatke i moći će da se poruče do kraja godine.

Snaga motora nije menjana, a Porsche se orijentisao na izvlačenje boljih performansi smanjenjem težine i preradom ogibljenja.

Lightweight paket donosi zamenu standardnih elemenata od stakla lakšom vrstom, lagana sportska sedišta, manje izolacionog materijala i uklanjanje zadnjih sedišta, a rezultat je smanjenje težine za 30kg. Tu su i PASM (Porsche Active Suspension Management) sistem, unapređeno upravljanje i spuštanje vozila za 10mm. Sportski izduvni sistem sa crnim završecima takođe je deo ovog paketa.

Sport paket je orijentisan na vizuelni utisak i obuhvata novi prednji spliter, jedinstven izgled zadnjih svetala i novi dizajn zadnjeg krila. Novi detalji crne boje visokog sjaja nalaze se na više mesta, kao i lagani krov od ugljeničnih vlakana i set Turbo S felni tamnosive boje prečnika 20 i 21 inča.

Redni šestocilindarski 3,8 litarski agregat sa dva turba i dalje proizvodi 650KS i 800Nm. Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 2,7 sekundi, a maksimalna brzina je 328km/h. Početna cena za kupe je 155.970 EUR, a kabrioleta 165.127 EUR.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here