FIA WEC: Otkazano 1000 milja Sebringa

0
453
NAS SPONZOR

Šesta runda FIA WEC takmičenja, planirana za predstojeći vikend, je otkazana. Tokom Sebring „super vikenda“ planirano je bilo da se održe dve trke – jedna za timove iz FIA WEC šampionata, a druga u trajanju od 12 časova za timove iz američkog IMSA šampionata.

Usled odluke američkih vlasti da se uvede zabrana ulaska putnicima iz EU zemalja, kao i da se zabrane javna dešavanja – obe trke su otkazane, ali je IMSA odlučila da svoju trku, umesto potpunog otkazivanja, pomeri za novembar 2020.

FIA WEC šampionat narednu trku u kalendaru ima u Belgiji, na stazi Spa Francorchamps koja bi trebalo da se održi krajem aprila što u ovom trenutku takođe nije izvesno da li će biti održana.

Žeraž Nuvo, CEO FIA WEC takmičenja je izjavio: „Ova odluka nije doneta lako, ali je naš fokus da pazimo na zdravlje i dobrobit svih učesnika, sudija i gladalaca.“

FIA WEC je takođe otakazal testove koji su trebli da se voze tokom nedelje koja je prethodila samoj trci, a sada se traže načini da se obezbedi logistika koja će svu opremu i trkačke automobile prevesti na evropski kontinent gde bi trebalo da se održe dve završne trke sezone.

Prethodni tekstToyota najavila GR SUPRA GT Cup
Sledeći tekstRenault-Nissan zatvorio fabrike u Španiji
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here