F1: Otkazana VN Australije

0
129

Početak nove sezone, odnosno VN Australije, i zvanično je otkazan usled pandemije Korona virusa.

Članovi nekoliko timova su testirani na Korona virus usled simtoma koji su prijavljeni, a samo nekoliko dana od početka testiranja na virus u krugovima F1 se pojavio i jedan sa pozitivnim nalazom. U pitanju je član McLaren ekipe i usled toga je ova čuvena ekipa prva povukla potez i odustala od nastupa na otvaranju sezone. Samo nekoliko sati nakon toga čelnici FIA-e, timova i organizatori VN Australije su se sastali i izvećali da i zvanično otkažu prvu trku sezone. Glavnu reč su vodili timovi, kako se priča po F1 krugovima, i svi su bili nezadovoljni činjenicom da se planira održavanje trke. “Razumljivo”, najveći zagovornici da se trka održi su bili upravo organizatori, ali je na kraju ipak odlučeno da se trka otkaže. I pored pritiska da se trka održi, ima naznaka da su i pre zvaničnog otkazivanja neki vozači jednostavno krenuli sa pakovanjem, a kako se prijavljuje neki su već bili na putu kući. Pored jednog sa pozitivnim nalazom, testirano je još sedam članova ekipe McLaren koji su imali negativan nalaz, a testirani su i članovi Haas ekipe, i još neko osoblje, pa je tako ukupan broj testiranih prešao 20 osoba.

Najglasniji u negodovanju je bio aktuelni šampion Luis Hamilton, koji je izjavio da je iznenađen zašto su uopšte dolazili u Australiju, obzirom na situaciju, a dodao je i da je sve u parama?!

Pre ove odluke, čelnici VB Bahreina su već doneli odluku da će se trka održati bez gledalaca, ali sada je sve pod znakom pitanja. Ovo je prva trka koja je otkazana od VN Bahreina 2011, koja je otkazana usled političkih dešavanja u toj zemlji.

Dalji planovi za F1 2020 se u trenutku pisanja zvanično ne znaju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here