F1: VN Bahreina bez gledalaca

0
129

Ovogodišnja VN Bahreina će biti održana bez prisustva publike. Usled Korona virusa, Kraljevina Bahrein je odlučila da se druga runda F1 šampionata održi bez publike.

Početak F1 šampionata je zakazan za nedelju dana, ali nesmetano dovijanje pod znakom pitanja usled Korona virusa. Moto GP šampionat je već pretrpeo izmene (na otvaranju šampionata nije bilo GP kategorije), a slična sudbina može zadesiti i F1. Usled svetskog problema sa Korona virusom, a najviše usled velikih problema u Italiji, F1 razmatra opcije zadnjih 10-tak dana. VN Kine je već otkazana, što je i bilo razumljivo, ali je pod znakom pitanja VN Bahreina. Bahrein ulaže izuzetne napore kada je kontrola virusa u pitanju, pa su odlučili da održe trku, ali bez publike, sve iz trenutne perspektive. Ako se situacija pogorša, postoji mogćnost otkazivanja. Prodaja karata za VN Bahreina je obustavljena pre par dana, a danas je zvanično saopšteno da će trke biti bez publike.

Ova odluka je doneta samo par sati po obaveštenju iz Italije da je veliki njen deo pod karantinom, posebno severni deo, gde je stacioniran Ferari. Stoga su u Bahreinu doneli ovu odluku, dok je održavanje VN Australije i start sezone i dalje po planu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here