Restilizacija Suzukija Ignis

0
153

Suzuki je lansiraio restilizovanu verziju gradskog modela Ignis, koji je osvežen spolja i iznutra. Model je dobio unapređeni blagi hibridni pogon i novi CVT menjač. Prodaja počinje u aprilu.

Ignis je dobio novu masku hladnjaka, preoblikovane branike napred i nazad, restilizaciju svetlosnih grupa i nove boje karoserije. Automobil je zadržao zatamnjene A i B stubove, kao i tri stilska useka u C stubu.

Suzuki sada kabini nudi kupcima Ignisa metalno sivi ili plavi trim. Osvežana je i grafika instrument table, a pozadina merača je sada bele boje.

Revidiran je i 1,2 litarski četvorocilindrički DualJet benzinski motor, koji je dobio nove brizgaljke goriva, sistem varijabilnog rada ventila i pumpe za ulje, kao i elektronski kontrolisano hlađenje klipova. Opciono će moći da se dobije CVT menjač umesto AGS transmisije.

Zanimljivo je da performanse nisu napredovale u odnosu na dosadašnji model. Ignis i dalje raspolaže sa 90KS, a dodatna težina veće baterije usporila je ubrzanje od 0-100km/h sa 11,4 sekundi na 12,4 sekundi.

Ipak, novi Ignis je nešto ekonomičniji od prethodnika, a deklarisana potrošnja mu je 5,1l/100km.

Restilizovani Ignis moći će da se kupi sa unapređenim blagim hibridnim pogonom koji radi na naponu od 48V. Sistem sada ima veću bateriju a, kao i ranije, može da sakuplja energiju koja se inače gubi tokom usporavanja. Ova energija koristi se kao podrška benzinskom motoru prilikom ubrzavanja, a time se smanjuje potrošnja goriva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here