Audi A9 za 2014

0
2335
14audi_a9_0.jpg

Audi nastavlja put ka ostvarenju svog cilja da postane vodeći proizvođač u premijum klasi do 2015. U očekivanju dopune novog asortimana koji obuhvata aluminijuski A2, Subcompact Q1, Coupe P6, sportski model sa centralno postavljenim motorom R5, Audi predstavlja potpuno novi model koji će najverovatnije biti nazvan A9.

Pre deset godina, Audi je prikazao koncept A8 Avantissimo koji je trebalo da postane mega-Avant za bogate. Iako je taj predlog bio odbačen, kupe nalik modelu A8 Avant dat je u prodaju 2004. Nakon toga, Audi se poigrao sa idejom izrade novog modela A7 Cabrio sa četvoro vrata. Kao što svi znamo, stvarne proizvodnje modela A7 ima mnogo manje nego što je to kod njegovog pratioca u kategoriji, modela A6.

14audi_a9_1.jpg

Nikada ne uzimajući "Ne" za odgovor, glavni direktor brenda Audi Rupert Stadler, izjavio je da će se kompanija upustiti u još jednu varijaciju na temu SuperAudi. Ovaj put, Stadler i šef R & D odeljenja Michael Dick su izjavili da se planovi odnose na model pune veličine sa dvoja vrata, koji će po svoj prilici da se zasniva na trenutnom modelu A8. Poznat pod internim imenom A9, ovaj model visoke klase sa četiri sedišta dobija jedinstven eksterijer i evoluciju u kreiranju unutrašnjosti.

 

14audi_a9_2.jpg

 

Model će se proizvoditi u mestu Neckarsulm zajedno sa modelima A8 i R8. Model A9 mogao bi se pojaviti 2014 u Coupe formi. Verzija sa mekanim krovom bi trebalo da se pojavi na tržištu u 2015, šest meseci pre nego što Mercedes izbaci model CL Cabrio. Audi A9 će biti pozicioniran iznad modela BMW Series 6, ali ispod modela Mercedes CL.

 

14audi_a9_3.jpg

Privremena linija motora obuhvata atmosferski i turbo benzinac V6 od 3,0 L, kao i 4,0 L Twin-turbo V8. Motor V8 razvija 420 KS, ali je očigledno da je u stanju da se snaga podigne još na oko 520 KS.  Nijedan Audi nije potpun bez dizela, naročito u Sjedinjenim Američkim Državama, gde Audi planira još jedan veliki dizel model. Audi A9 će ponuditi poznate 3,0 L V6 TDI i 4,2 L TDI V8 motore. Quattro pogon je standardan, kao i osmostepeni automatski menjač.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here