WTCC novi automobili, nove boje: „Norbi“ i narandžasti BMW

0
1972
Image
NAS SPONZOR

 

Norbert Michelisz propustio je prvu rundu u Brazilu, ali je stigao na početak Evropskog dela šampionata, na stazu Zolder u Belgiji – sa novim automobilom i novim bojama.  

 
 
 
Image
 
 
 
Mađarski vozač Norbert Michelisz ulazi u svoju drugu punu WTCC sezonu. Prošle godine vozio je Seat Leon TDi za tim Zengõ-Dension i odmah je osvojio Rookie Challenge, takmičenje vozača početnika u Svetskom Šampionatu Turing Automobila.

 
Ove godine je i Zengõ-Dension kao i još par timova prešao na BMW 320 TC. Tim je smatrao da bi sa automobilom bilo dobro promeniti i boju. Boja sponzora pa tako i tima bila je svetlo plava, ali su odgovorni smatrali da ove godine ima previše plavim automobila na stazi: kao prvo šampionski Chevrolet Cruze trio, zatim ROAL BMW koji vozi Tom Coronel i na kraju i Polestar Volvo Robert Dahlgren-a.

 
Iako zbog prepoznatljivosti brenda sponzori retko pristaju na izmene svojih boja, Dension je ipak dozvolio da se napusti njegova tradicionalna plava boja. Dension je inače proizvođač sistema i opreme za komunikaciju i razonodu namenjene ugradnji u automobile i vozila javnog prevoza, a bazirane na mobilnim rešenjima visoke tehnologije.

 
BMW 320 TC koji vozi Norbert će 2011. godine biti dakle lakiran u jarko naradžasto sa crnim aplikacijama. Kako su u timu izjavili: "Hteli smo da se vizuelno istaknemo iz mase, hteli smo automobil koje je smesta prepoznatljiv !" Pa…i jeste.

 
Norbert Norbi Michelisz zanimljiv je kao vozač iz susedne nam Mađarske, rođen u Mohaču, koji na severu Srbije ima verovatno dosta navijača. Nešto uže gledano, posebno je zanimljiv jednom značajnom delu posetilaca i članova Nacionalne Klase. Naime, Nacionalna Klasa se osim prvobitne orijentacije, a to su generalno automobili i auto sport, bavi i kompjuterskim simulacijama vožnje. Norbert Michelisz je jedan od malog broja vozača koji su karijeru započeli u virtuelnom svetu simulacija, gde je vozeći ispred kompjuterskog monitora imao vrlo velikog uspeha. Renome iz tog područja delovanja pomogao mu je da krene i u stvarni svet i dobije priliku da vozi prave trkačke automobile.

 
Ako o kompjuterskim simulacija vožnje želite da saznate više, možete da kliknete na baner "simRacing – virtuelni trkački bilten" na naslovnoj strani Nacionalne Klase.
 
 
 
 
Video na mađarskom, ali se nadamo da će deo naših posetilaca to prirodno razumeti:
 
 
 
 
{youtube}UKvVW07Aql0?qv=hd720|640|360{/youtube}
 
 
 
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
 
 

 

 
 
 
Prethodni tekstKymco People GTi 300 stigao i kod nas
Sledeći tekstAudi A9 za 2014

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here