2020 Renault Talisman

0
261
NAS SPONZOR

Restilizovani Talisman donosi još bogatiju opremu, agresivniji izgled i osveženu paletu dizel pogonskih agregata. Novi model na naše tržište stiže početkom leta.

Novi model karakteriše još agresivniji izgled kojem sada doprinose serijska adaptivna Full LED svetla sa upečatljivim Renault „C“ potpisom dnevnih svetala. Novi model će se isporučivati u novoj paleti boja koje uključuju sivu Baltic, crvenu Vintage i sivu Highland. Najnovije izmene čine i novi naplatci 17“ Pierre, 18“ Stellar (18”) i 19“ Sato.

Armaturna tabla je još privlačnija zahvaljujući prilagodljivom 10,2-inčnom ekranu koji je deo serijske opreme od nivoa opreme Intens. Postavke sistema MULTI-SENSE omogućavaju potpuno prilagodjavanje ekrana sistema navigacije za jedinstven doživljaj vožnje.

Središnja konzola omogućava bežično punjenje telefona, a na komandama  za upravljanje klima-uređajem je prikazana temperatura za lakše podešavanje. I na kraju, novi taster „Auto-Hold” zadržava vozilo na mestu kad nije aktivirana parkirna kočnica. Komande tempomata su sada smeštene na upravljaču za još praktičniju upotrebu.

Novi Talisman stavlja naglasak na udobnost i stil. Početni nivo opreme je dostupan sa novim presvlakama, a koža je dostupna kao opcija već od drugog nivoa opreme Intens. Kožne presvlake Riviera dolaze u tri boje: svetlosmedja, kestenjasto smeđa i crna. Nivo opreme INITIALE PARIS u ponudi ima ekskluzivne presvlake od napa kože crne ili svetlosmeđe boje sa šavovima boje konjaka.

Nakon novog Espacea, novi Talisman je drugi Renaultov model opremljen LED MATRIX Vision svetlima. Inteligentni prilagodljivi sistem osvetljenja povećava sigurnost zahvaljujući većoj efikasnosti u odnosu na tradicionalne LED sisteme. U poredjenju sa starijim modelima, osvetljenje je 50% snažnije, a vidljivost je povećana na 220 m u poredjenju sa 175 m prethodne generacije. Svetlosni snop kontinuirano se prilagođava uslovima na putu i drugim vozačima, što vožnju čini opuštenijom.

Multimedijalni sistem Renault EASY LINK nudi prilagodljivo i intuitivno okruženje. Vertikalno postavljen 9,3-inčni ekran unosi dašak savremenosti u putnički prostor.  Renault EASY LINK uključuje digitalni radio, multimedijalni sistem i sistem za povezivanje sa telefonom kompatibilan sa aplikacijama Android Auto i Apple CarPlay, kao i navigacioni sistem sa funkcijom pretraživanja adresa putem Googlea, prikazom cena goriva i informacijama o saobraćaju u stvarnom vremenu. U početnom nivou opreme Zen Renault EASY LINK dolazi sa 7-inčnim ekranom i kompatibilan je sa aplikacijama Android Auto i Apple CarPlay.

Osim ovih najnovijih inovacija, novi Talisman je opremljen sistemima za pomoć u vožnji koji vožnju čine sigurnijom i udobnijom. Oni uključuju upozorenje na izlazak iz saobraćajne trake, sistem zadržavanja vozila u saobraćajnoj traci, upozorenje na umor vozača, upozorenje na vozilo u mrtvom uglu koji sada upotrebljava dva radarska senzora smeštena u zadnjem kraju vozila i sistem upozorenja na nadolazeći saobraćaj od pozadi.

Novi Talisman je dostupan sa 1,7-litarskim dizel motorom Blue dCi snage 120 ili 150 KS i 6-stepenim ručnim menjačem. Uz vrlo nisku potrošnju goriva u mešovitoj vožnji – samo 4,9 l/100 km (128 g/km CO2) – idealan je automobil za flotne kupce. Uz ovaj motor, dostupan je i 2,0-litarski dizel motor Blue dCi sa 200 KS, koji snagu prenosi putem 6-stepenog automatskog menjača sa dvostrukim kvačilom EDC. Ova verzija se odlikuje snažnim ubrzanjima i brzim odzivom, a savršen je za one koji traže vrhunske performanse i zavidno nisku potrošnju goriva – 5,6 l/100 km (146 g/km CO2).

Prethodni tekstBMW jednačine bez nepoznatih – 6300€ popusta na X1 i X2
Sledeći tekstČetvrta generacija Škode Octavije vRS
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here