Toyota Yaris GR u pretprodaji

0
217
NAS SPONZOR

Posle skoro 30 godina Toyota ponovo nudi automobil koji ima ozbiljne reli predispozicije – Yaris GR. Čisti „reli specijal“ potreban da se omogući WRC homologacija novog modela je na tržište izbacio 1,6T 4×4 pogon upakovan u Yaris karoseriju. Cena kreće od 33.200€.

Pretprodaja je započela 5. marta, a zainteresovani kupci na odabranim evropskim tržištima moći će da registruju svoju porudžbinu putem online platforme, putem offline kanala komunikacije, kao i u kontaktu s lokalnim Toyota partnerom. Oni koji se prijave dobiće prioritet prilikom kupovine automobila, pri čemu se prve isporuke očekuju krajem godine.

GR Yaris je predvodnik u performansama potpuno nove palete Yarisa, a razvio ga je Toyota Gazoo Racing u partnerstvu sa Tommi Mäkinen Racingom. Pogoni ga 1,6-litarski, trocilindrični turbo-motor maksimalne snage 261 KS, a očekuje se da će iz mesta do 100 km/h moći da ubrza za manje od 5,5 sekundi. Njegove performanse, laka konstrukcija, dinamička ravnoteža i novi inteligentni sistem pogona na sve točkove GR-FOUR ključne su karakteristike drumske verzije koje je predstavljaju kao moćnu osnovu budućeg Toyotinog takmičarskog vozila u Svetskom reli šampionatu.

U zavisnosti od lokalne strategije, GR Yaris će biti pušten u prodaju u samo jednom nivou opreme visoke specifikacije, ali kupci će moći da biraju između dva opciona paketa – Circuit i Convenience – kako bi u zavisnosti od afiniteta, mogli da dobiju tvrđe podešen automobil s naglaskom na brzu vožnju ili varijantu koja omogućava visoke performanse uz nešto više komfora. Više pojedinosti o opremi biće objavljeno naknadno.

Toyota je potvrdila da će početna cena prilikom puštanja u prodaju za GR Yaris biti 33.200 evra u Nemačkoj, ključnom tržištu za sportske automobile. Na drugim evropskim tržištima poreske stope i drugi činioci mogu imati uticaja na konačnu cenu.

IzvorToyota
Prethodni tekstDačija je „ponosna“ na 15-godišnjicu – Dacia Proud
Sledeći tekstBMW jednačine bez nepoznatih – 6300€ popusta na X1 i X2
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here