Početna Vesti Auto Noviteti Dacia Spring Electric koncept

Dacia Spring Electric koncept

0
121

Dacia Spring Electric je koncept pristupačnog električnog modela koji će rumunska marka, kako se očekuje, lansirati 2021. godine. U suštini, reč je o rebrendiranom Renaultu K-ZE, koji se trenutno prodaje u Kini.

Spring Electric je gradski automobil dužine 3,73 metra, po veličini između Volkswagena up! i MINI-ja sa troja vrata. Razlika je u klirensu, koji je kod ovog koncepta povećan, kao i u SUV stilskim elementima, poput prednjih i zadnjih zaštitnih panela.

Izgled spoljašnosti je potpuno isti kao kod Renaultovog električnog modela, a Dacia se razlikuje jedino po novoj masci i novim grafikama prednjih i zadnjih svetala. Kompanija je objavila da će Spring Electric imati autonomiju od 200km sa jednim punjenjem prema WLTP standardu koji se koristi u Evropi.

Nisu obavljene informacije o performansama, ali je poznato da City K-ZE koristi bateriju od 26.8kWh i električni motor koji pokreće točkove na prednjoj osovini. Motor proizvdi 44KS, a maksimalna brzina je 105km/h.

Renault bi mogao da izmeni pogonski sklop da bi performanse bile uverljivije i da bi automobil bio konkurentniji na evropskom tržištu, gde će imati suparnike u SEAT-u Mii Electric i Škodi Citigo e-iV.

Očekuje se da će K-ZE za Evropu biti poboljšan u smislu kvaliteta i bogatije opreme, što očekuju evropski kupci.

NO COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here