Otkazan Sajam automobila u Ženevi

0
222
NAS SPONZOR

Ovogodišnji Sajam automobila u Ženevi otkazan je zbog mere zabrane masovnog okupljanja koju su proglasile vlasti Švajcarske povodom epidemije korona virusa.

Švajcarska je zabranila sve velike javne događaje na kojima se očekuje okupljanje više od 1.000 ljudi, a mera će ostati na snazi najmanje do 15. marta. Automobilska manifestacija trebalo je da počne u ponedeljak, 3. marta.

Žalimo zbog ove situacije, ali je zdravlje svih učesnika najviši prioritet za nas i naše izlagače. Ovo je slučaj više sile i ogroman gubitak za proizvođače koji su mnogo uložili u prisustvo u Ženevi”, saopštio je Moris Turetini, predsednik odbora Fondacije Palekspo, koja je organizator Sajma.

Proizvođači pokušavaju da reorganizuju konferencije za novinare i prezentacije vozila. Više od 160 izlagača planiralo je da prikaže svoje najnovije automobile na jubilarnom 90. skupu u Ženevi.

BMW i Mercedes-Benz su saopštili da će predstaviti svoje novitete u direktnim onlajn prenosima. Ferrari ne planirna nikakve alternativne događaje, a u grupaciji FCA kažu da za sada nemaju plan B, ali da će pokušati da osimisle način da prikažu novi električni Fiat 500.

Direktor Aston Martina Endi Palmer napisao je na Tviteru da će ova marka u sredu emitovati uživo pres konferenciju iz svog sedišta u Engleskoj.

Francuska marka DS iz PSA grupacije saopštila je da traži lokaciju u blizini Pariza da bi predstavila svoj novi koncept i da će omogućiti intervjuisanje svojih zvaničnika putem telefona. Audi je objavio da će se potruditi da preko digitalnih kanala prikaže svoje nove modele A3 sportback i e-tron S.

Sajam automobila u Ženevi prošle godine je posetilo 660.000 ljudi, a na skupu su zaključeni poslovi vredni od 200 do 250 miliona švajcarskih franaka.

 

Prethodni tekstVolkswagen predstavio novi Golf GTI
Sledeći tekstCitroen predstavio gradski električni dvosed ami

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here