Volkswagen predstavio novi Golf GTI

0
253
NAS SPONZOR

Osma generacija Volkswagen Golfa predstavljena je u GTI verziji, koja koristi standardni motor sa unutrašnjim sagorevanjem bez hibridne opcije. Snaga dvolitarskog turbo benzinskog motora sa četiri cilindra je 245KS.

Snaga se prenosi na prednje točkove novim šestostepenim manuelnim menjačem, a opciono može da se dobije sedmostepeni DSG automatik sa polugama za menjanje brzina iza upravljača.

Dvolitarski turbo agregat sa četiri cilindra proizvodi 245KS i 370Nm maksimalnog obrtnog momenta i reč je o četvrtoj generaciji motora sa oznakom EA888. Podaci o performansama nisu objavljeni.

Golf GTI je spolja agresivnije stilizovan u odnosu na standardni hečbek dodavanjem novih elemenata na prednjem braniku, nove saćaste maske, spojlera i tradicionalne crvene trake. Opciono mogu da se dobiju maglenke koje su grupisane u stilu trkačke zastave.

Standardne felne imaju prečnik 17 inča, a u ponudi su i one od 18 i 19 inča. Vizuelni utisak pojačavaju širi pragovi i dvostruke cevi izduvnog sistema. Tu je i mali spojler na vratima prtljažnika, a oznaka GTI prvi put je postavljena na njihovu sredinu.

Sportski ugođaj u kabini postignut je dodavanjem upravljača sa ravnim donjim delom, GT oznakama i detaljima crvene boje, a sportska sedišta imaju tradicionalni karirani dezen. GTI je na sedištima dobio crvene linije, plag-in hibridni GTE plave, a GTD svetlo sive.

Iza upravljača je digitalna instrument tabla dijagonale 10,25 inča sa specifičnom GTI grafikom. U sredini centralne konzole je ekran multimedije dijagonale 8,25 inča, opciono od 10 inča, a redizajnirana je i ručica manuelnog menjača.

Vozaču pomaže serija bezbednosnih sistema, uključujuči novi Travel Assist za poluautonomnu vožnju, koji automatski povećava brzinu, upravlja i koči do brzine od 210km/h na auto-putevima.

Prodaja počinje na leto.

Prethodni tekstPeugeot 508 Sport Engineered
Sledeći tekstOtkazan Sajam automobila u Ženevi

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here